Драма са срећним крајем

07.10.2020. - Рукомет

Рукометаши Леотара вечерас су, у првом колу Премијер лиге Босне и Херцеговине, у драматичној завршници,  славили побједу у Источном Сарајеву против Славије 24:23  полувријеме 11:10.

У одличној екипи „Леотара“ Сидик Омеровић је можда и најзаслужнији за побједу јер је у посљедњој секунди меча одбранио зицер Корјенића и постао јунак меча и донио побједу својој екипи.

„Велика пауза оставила је трага на обје екипе, са доста нервозе се играло, превелика жеља и значај утакмице утицали су на грч у нашој игри и превелики број промашених зицера.

У другом полувремену смо се били одлијепили на 3 гола разлике у 56. минути али није могло без драме. На крају због веће жеље дошли смо до заслужене побједе и били бољи за тај један гол. Окрећемо се утакмици у суботу када нам долази Вогошћа у Требиње и да потврдимо брејк из Сарајева са новом побједом и нова 3 бода“, рекао је за hercegsport.com капитен „Леотара“ Миломир Нинковић.

Најефикаснији код Славије био је Лековић са 11 голова, док је голман Жига сакупио 10 успјешних интеревенција. Код Леотара, Томић је дао седам голова, Милојевић шест, а Омеровић на голу је сакупио 12 успјешних интевенција.

СЛАВИЈА – ЛЕОТАР 23:24 (10:11)

СЛАВИЈА: Жига 10 одбрана,Павловић, Тошић 1, Вулетић, Лековић 12, Мочевић 1, Ковачевић 1, Корјенић, Тушевљак, Тешановић 2, Лале, Бојовић 1, Берибака, Смајилбеговић, Делалић, Мишетић 5   Тренер: Горан Томић

ЛЕОТАР: Омеровић 12 одбрана, Савовић, Парежанин 1, Милојевић 6, Нинковић, Ратковић, Грк, Абрамовић, Ковач, Томић 7, Ивановић 3, Инић, Буква 5, Комненовић 2  Тренер: Дарко Таврић

Коментари
Издвајамо