Дерби који може много да донесе

20.10.2021. - Рукомет

У оквиру 6 кола ПЛ БиХ у госте рукометашима Леотара данас долази некадашњи европски првак, вишеструки шампион БиХ и ове сезоне одлична екипа РК „Борац Мтел“ из Бања Луке.

„Борац исто као и наш тим има све четири побједе у досадашњем дијелу ПЛ БиХ па је зато по свему овај меч проглашен за дерби кола. На европској премијери, у Борику, Борац је у сјајној утакмици 2 кола ЕХФ Европског купа, побиједио РК „Бесу“ из Пећи ( Косово и Метохија), те на реванш за седам дана путују са три гола предности. Фокус Борца на европски двомеч против Бесе може нам ићи у прилог, медјутим резултати које остварују опомињу нас да Борац ове сезоне иде на побједу у сваком мечу. Комбинација искуства и младости у најкраћем је опис екипе Борца. Искусни премијерлигашки играчи Миљковић, Челић, Драганић, Милићевић, Њежић, Суботић и веома талентована генерација јуниора предводјена Лукићем, Перићем, Кнежевићем, Грачићем, Бркићем и осталима. Владо Драганић и Ацо Милићевић које по одличним партијама у дресу Леотара добро памте љубитељи рукомета у Требињу, сада су чланови Борца и већ другу сезону су важан дио екипе коју предводи тренер Мирко Микић“, кажу у Леотару.

Јасно је да ће Леотар угостити заиста одличну екипу Борца и да наш чека неизвјесна утакмица која тражи максимални ангажман наших играча и стручног штаба. Послије згуснутог распореда имали су Требињци коначно мали предах и довољно времена да се адекватно спреме за овај меч. „Ово није утакмица која ријешава било шта у првенству, али нашем тиму је изузетно важна. Побједом желимо потврдити добре игре у првих пет кола и доказати да посједујемо квалитет за наставак побједничког низа и останак у врху табеле ПЛ БиХ

Не треба да наглашавамо колико би нам значила пуна дворана „Милош Мрдић „, а надамо се да смо досадашњим играма и резултатима то и заслужили“, кажу у РК Леотар.

Утакмица почиње у 18 часова и 30 минута.

Коментари
Издвајамо