Чапљинцима Тасин Меморијал

12.06.2021. - Рукомет

Рукометни ученици Милана Тасовца Тасе, сада већ зрели и успјешни људи, тренери, понеки и рукометаш а сви остварени у свакодневном животу или спорту, и ове године су приредили Меморијални турнир Милан Тасовац Таса у знак сјећања на некадашњег рукометаша и тренера Леотара, али и утемељивача рукометних клубова на овим подручјима.

Отаварјући турнир замјеник градоначелника Града Требиња Дражен Бошковић изразио је наду да ће и овај турнир изњедрити нове таленте те да ће град Требиње и у наредном периоду бити препознатљив по добрим спортистима и екипама, као и талентованим и успјешним рукометашима.

Ове године окупили су се млади рукометаши, 2008. годиште и млађи и показали своје знање и умјеће а највише су показали чланови Рукометне академија Чапљина који су у финалу, након неизвјесног меча побиједили Леотар са 8:7.

У утакмици за треће мјесто, у својеврсном црногорском дербију одлучили су казнени ударци а више успјеха и пехар за треће мјесто освојили су чланови Партизана из Тивта који су побиједили никшићку Сутјеску са 16:15. И у мечу за пето мјесто било је доста узбуђења а побједа је, поново након казнених удараца, припала екипе Херцеговине из Невесиња која је са 13:12 побиједила билећки Херцеговац.

Младе рукометне асове поздравио је посебни гост турнира бивши репрезентативац Србије Младен Бојиновић који је изразио задовољство квалитетом виђеног рукомета а најбољег играча турнира, Ријада Леша, члана екипе Чапљине наградио је са седмодневним боравком у Рукометном кампу у Граду сунца који почиње у јулу. Пехаре су добили и најбољи голман турнира, Душан Бердовић, члан Леотара и Лазар Андријашевић, члан Сутјеске,  најефикаснији на турниру са 17 голова.

Турнир, који је већ одавно постао мјесто сусрета најбољих младих рукометаша са ових простора, организују некадашњи ученици Милана Тасовца Тасе. Ускоро фото репортажа

Коментари
Издвајамо