Борац освојио Куп БиХ

Аутор: Глас Српске
26.05.2024. - Рукомет

Борац је осми пут освојио рукометни Куп БиХ! Бањалучани су одиграли сјајан меч у финалу гдје су савладали требињски Леотар 31:19. Тако су освојили први Куп након 2019. године.  Већ на старту било је јасно ко ће доминирати у финалу. Борац је захваљујући јакој одбрани и сјајним интервенцијама Небојше Граховца повео 5:0. Бањалучани су већ тада стекли пуно самопоуздања док се Леотар мучио. Бекови су били одсјечени, сјајно су заустављени Владимир Станковић и Никола Јовановић. Нису имали Требињци пуно рјешења у нападу и то се осјетило.

Борац је одлично користио одбране Граховца па је у контрама преко Владана Ђурђевића држао предност. Црвено плави су на одмор отишли са плус пест (14:8).

У наставку нису попуштали Бањалучани. Наставили су са сјајним ритмом па су у 50.минуту дошли и до двоцифрене предности (26:16) и већ тада је било јасно да ће услиједити велико славље рукометаша Борца. Екипа Ирфана Смајлагића је одиграла сјајан меч и заслужено дошла до трофеја који је освојила на доминантан начин. На другој страни Леотар је самим пласманом у финале веч остварио најбољи резултат у историји. 

У побједничком тиму најефикаснији је био Владан Ђурђевић са 11 голова, док је голман Небојша Граховац имао 10 одбрана. На другој страни Ђорђе Ратковић је постигао шест голова.

За најбољег играча је проглашен Недим Хаџић, најбољи стријелац је Владан Ђурђевић, док је Небојша Граховац заслужено најбољи голман. Сви они су чланови побједничке екипе.

 

Коментари
Издвајамо