Играли са „корона“ вирусом ????????

02.11.2020. - Рукомет

Клуб из Високог је на дан утакмице тражио одгађање меча јер је неколико рукометаша имало симптоме заразе коронавирусом, међутим гостујући клуб није желео да се сусрет пролонгира, па су домаћини одлучили на паркет да пошаљу и спорне играче који су неколико дана уочи утакмице прележали у кревету и имали повишену температуру, пише данашњи „Спортски журнал“!?

Скандал у рукометној Премијер лиги БиХ, у утакмици у Високом између Босне и Криваје из Завидовића (31:33) неколико игача домаћих је наступало са симптомима коронавируса.

Наиме, клуб из Високог је на дан утакмице тражио одгађање меча јер је неколико рукометаша имало симптоме заразе коронавирусом, међутим гостујући клуб није желео да се сусрет пролонгира, па су домаћини одлучили на паркет да пошаљу и спорне играче који су неколико дана уочи утакмице прележали у кревету и имали повишену температуру!?

Тако су у тиму Босне били: Аднан Балта, Махир Бурић, Неџад Имамагић, Елдин Траванчић и Сеад Сирћо, који су имали одређене симптоме, а пред утакмицу се разболео и Аднан Хармандић.

Нема сумње да ће овај сусрет имати и треће полувреме, односно да ће надлежне институције имати шта да кажу о овим потезима оба тима, јер нико није водио бригу о здрављу, што је у овом тренутку најважније.

– Покушали смо на пријатељски начин да тражимо да одложимо утакмицу из разлога што је шест-седам играча ван строја, болесни су и леже кући. Нису позитивни на “ковид-19” и надлежни доктори их нису упућивали на тестирање, али је чињеница да су имали одређене симптоме који су упућивали да би то могла да буде и корона. Гости су показали своје право лице. Дошли су и победили десетковану екипу, момке који су данима лежали кући, који су потпуно физички исцрпљени и ја се надам да после ове утакмице неће бити озбиљнијих последица по здравље наших играча – рекао је Аднан Делић, председник Босне из Високог.

Он је истакао да су у клубу испоштовали све препоруке надлежних институција, те испунили предвиђене обрасце који су потребни.

– Сваком играчу је измерена температура приликом уласка у дворану, том чину присуствовао је и делегат сусрета, тако да се не бих сложио да смо неког изложили ризику. Ниједан играч под температуром није ушао у дворану, један је био под температуром, али он није ушао и није играо – додао је Делић.

линк на текст http://www.zurnal.rs/rukomet/strane-lige/104484/skandal-u-bih-mec-bosne-i-krivaje-pod-lupom-domaci-igraci-nastupili-sa-simptomima-korone

Коментари
Издвајамо