Невесиње спрема спектакл

17.05.2022. - Рукомет

Капитен рукометаша Херцеговине Милан Шаренац вјерује да ће његов тим искористити шансу и освојити титулу у Првој лиги Републике Српске.

Невесињци су побједом против младог тима Борца (30:24) дошли на корак до циља, а да би га и остварили постоје два сценарија. У идућем колу су слободни, а потом у посљедњем дочекују Вишеград и у случају побједе сигурно ће завршити као први. Одговара им чак и реми ако би ОРК Борац зауставио ОРК Козару у Бањалуци предстојећег викенда.

– Чека нас вјероватно најтежа, али и најљепша утакмица и надамо се да ће добро проћи. Доста тога смо пребацили преко главе ове сезоне, борили се са повредама и изостанцима, али смо успјели некако изгурати. Све држимо у својим рукама и надам се да ћемо завршити посао, пред 500, 600 наших навијача. Еуфорија у граду полако расте, сви се распитују кад је утакмица, шта нам треба за титулу – каже Шаренац.

Он је имао част да као први међу једнаким предводи Невесињце 2016. године до титуле шампиона. Ипак, неколико мјесеци касније клуб је иступио из Премијер лиге због финансијских и кадровских проблема, па је добио трогодишњу забрану наступа у елити.

– Добро памтим и то славље, али и сва касније дешавања. Клуб је сада доста боље организован, али за елиту је потребно да се још неке ствари подигну на виши ниво, почевши од организације до наравно појачања. То ћемо оставити управи клуба на разматрање, а ми ћемо се потрудити да обрадујемо суграђане и сами себе наградимо за добре резултате – закључио је Шаренац.

 

Коментари
Издвајамо