Засад добија спортски терен

04.11.2020. - Остало

На локалитету у Засад пољу, стотињак метара далеко од популарне „Реџеповине“ почели су радови на изградњи Спортског терена за све генерације који је био један од прироитетних захтјева грађана ове Мјесне заједнице.

На овом мјесту, ускоро ће, нићи фудбалски и кошаркашки терен.

„Намјера Градске администрације је и даље иста и јасна. У свакој мјесној заједници да изградимо или оспособимо терен за спорт. И за најмлађе али и оне старије, да живимо здраво и да будемо одговорни и према себи и према друштвеној заједници. Ових дана почели су радови, и уколико временске прилике дозволе, све ће бити готово до нове године“, каже градоначелник Требиња Мирко Ћурић.

Мјештани Засада и Мостаћи изражавају велико задовољство покретањем ове акције. Предсједник Мјесне заједнице Засад Славенко Лакић каже да је почетку градње претходило проналажење адекватне локације за радове и након што је то, због проблема у имовинско правним односима и позитивог рјешавања, потрајало, приступило се радовима.

„На терену дужине око 35 метара биће постављени фудбалски голови и кошеви а све ће бити и ограђено. Намјеравамо да саградимо и игралиште са дјечијим мобилијаром, справе за вјежбање-такозвани “outdoor worl out”…. Све ћемо настојати да племенимо и са зеленим растињем и да тако добијемо мјесто на понос наше мјесне заједнице и цијелог града“, каже Лакић.

Он изражава увјерење да ће радови тећи планираном динамиком.

Засад и Мостаћи су по бројности треча требињска мјесна заједница и када овај терен буде завршен, уз популарну „Реџеповину“ на којој су одрастале генерације и генерације младих спортиста, требиње ће добити још један мини спортски комплекс.

Коментари
Издвајамо