За нас елегантно попуњене…. патика без сагињања

08.02.2021. - Остало

Američka kompanija Nike dizajnirala je patike pod nazivom Flyease Go, koje možete obuti i skinuti tako da se pritom ne morate saginjati ili, kako ih reklamiraju – patike u koje doslovno „uletite“, a par će koštati 120 dolara.

U Nike ističu da se pri obuvanju njihovih novih patika ne morate koristiti rukama jer su dizajnirane tako da u njih jednostavno gurnete stopalo, piše CNBC.

Nike Flyease Go namenjene su osobama s fizičkim i zdravstvenim poteškoćama, ali bez sumnje, obradovaće i one malo lenje. Patike su namenjene svima, ne samo osobama koje se bave sportom, već i onima koji se bave ostalim vrstama fizičkih aktivnosti.

Izvršni direktor Nike Mark Parker 2008. je saznao da je radnik firme pretrpeo moždani udar i da više ne može da koristi jednu ruku. Odlučio je da jednog od svojih najboljih dizajnera Tobija Hatfilda angažuje na izradi patika koje zahtevaju ograničenu spretnost, što je nakon višegodišnjih napora 2015. rezultiralo tehnologijom Flyease.

Dakle, reč je o tehnologiji patika koje su se mogle obuti jednom rukom jer su se mogle pričvrstiti patentnim zatvaračem i zatvoriti na čičak.

Šest godina kasnije Nike je unapredio tehnologiju i nastao je novi model – Flyease Go. Patike imaju fleksibilan mehanizam koji olakšava obuvanje i skidanje. Zapravo, potrebno je samo gurnuti stopalo u obuću.

Kad se ne nose inovativne patike su u „otvorenom“ položaju i deo im je u nagibu od oko 30 stepeni. Reč je o delu koji se pomera gore-dole, zahvaljujući potpornom nosaču zgloba ugrađenom u patke.

Коментари
Издвајамо