Вучуревић кандидат за најбољег спортисту РС

23.11.2021. - Остало

Традиционално крајем године се одржавају Избори најбољих спортиста а у РС ту „обавезу“ има бањалучки „Глас Српске“ а међу кандидатима се, опет традиционално, налазе и џудисти „Леотара“.

Ове године није било дилеме, кандидат испред џудо спорта на нивоу РС је члан Џудо клуба „Леотар“ Божидар Вучуревић који је имао одличну сезону. Он је, подсјетимо, на Европском купу за јуниоре који је одржан у Сарајеву освојио бронзану медаљу борећи се у категорији до 81 килограма. Поред овог успјеха Вучуревић је наступио и на свјетском првенству у Будимпешти у категорији до -81 кг, која је једна од најтежих и најмасовнијих категорија. Вриједи истаћи да је Божидар актуелни првак РС, гдје је био најбољи такмичар, а такође без премца је на нивоу БиХ.

„Вјерујте да је велика част када те твој савез предложи, јер то аутоматски значи да си на неки начин обиљежио годину. Било би лијепо да будем у одабраном друштву али сваки нови дан, нова медаља или признање за мене  ће бити додатни стимуланс да у наставку каријере постижем још боље резултате, јер знам да то неко посматра и вреднује „- додао је Вучуревић.

Коментари
Издвајамо