Више од спорта… риболов на Билећком језеру

01.05.2021. - Остало

Чак 81 полазник пхађаће школу риболова коју је је покренуло Спортско рибловно друштво Билећа. Први час одржан је на обали Билећког језера, а предавач је био рибар из Требиња Рашо Пујић. Други час биће одржан ових дана а предавач ће бити Предраг Милићевић који је љубитељима риболова познат по уловима и успијесима на Билећком језеру.

„Све што радимо, радимо због наше дјеце и због тога смо покренули ову школу. Битно је код дјеце развити љубав према природи, јер тамо најбоље расту и здраво се развијају“, истакао је Спасо Капор предсједник СРД Билећа.

Према његовим ријечима школа је бесплатна, јер сваком дјетету треба дати једнаку шансу, а предавачи ће дати свој максимум да дјецу упознају са чарима риболова.

Предсједник Управног одбора СРД Милан Капор, рекао је да је изузетно важно удаљити дјецу од телефона и интернета.

„ Риболов је и спорт и рекреација, а добро је да дјеца проводе вријеме у природи и на води што је данас ријеткост. Задовољни смо одзивом и надамо се да ће неко од ове дјеце у будућности бити на нашем мјесту и организовати такмичења и сличне активности“, каже Милан Капор.

По завршетку школе полазници ће добити диплому о завршеној школи, годишњу дозволу и штап за пецање, а крајем љета за све полазнике биће организиован лов рибе удицом на пловак.

Коментари
Издвајамо