Више од 700 учесника на меморијалу ,,Милош Мрдић“

Аутор: херцегртв
27.02.2021. - Остало

У Требињу се данас одржава 18. Међународни џудо куп Требиња и 11. Меморијал „Милош Мрдић“, у организацији Џудо клуба „Леотар“.

Традиционални куп и меморијал посвећен трагично преминулом требињском џудисти ове године имаће и додатни такмичарски програм – Првенство Републике Српске за кадете и млађе пионире.

„Важно је рећи да је првенство уједно и изборни турнир за гимназијаду која ће се одржати у октобру ове године у Кини. Од 16 првака, 12 ћемо изабрати да представљају репрезентацију Републике Српске на том такмичењу“, каже Огњен Павловић, предсједник Џудо савеза Републике Српске.

Изборно првенство за репрезентацију посебно је признање за организаторе из требињског џудо клуба. Предсједник организационог одбора Миодраг Мрдић истиче да се, упркос пандемији и мањем одзиву учесника, џудо куп Требиња још једном потврдио као најмасовнија спортска манифестација у граду. Клуб је, додаје, све предузео да се испоштују епидемиолошке пропоруке надлежних, те да све прође у најбољем реду.

„Овдје је преко 700 учесника – што такмичара, што тренера и џудо судија. Имамо џудисте из више од шездесет клубова региона, такмичаре из свих пет старосних узраста до сениорске: полетараца, млађих и старијих пионира, кадета и јуниора“, напоменуо је Мрдић.

Посебан гост на купу Требиња и ове године је европски и свјетски џудо шампион Немања Мајдов.

„Иза ових младих људи је тежак период: без турнира и њихове највеће љубави – џудоа. Ту сам да их мотивишем – да буду што бољи данас, да што боље раде и убудуће, да сањају што виши циљ и да им докажем да ниједан сан није неостварив“, истиче Мајдов.

Овогодишњи Међународни џудо куп Требиња и Меморијал „Милош Мрдић“, у име покровитеља такмичења Града Требиња, отворио је замјеник градоначелника Дражен Бошковић, изражавајући задовољство што овдашња спортска борилишта, након паузе због пандемије, опет окупљају спортисте – макар и без публике.

Коментари
Издвајамо