Ватерполо спектакл на Клињу

Аутор: М.В. Фото: гацко.рс.инфо
26.07.2021. - Остало

Ватерполо Српске имао је данас најбољу промоцију на језеру Десивоје (Врба), гдје су снаге одмјерили ватерполисти бањалучког Борца и требињског Леотара. Историјски меч, пред више од 500 посјетилаца, који су свједочили историји. Први пут, ватерполо утакмица на једном језеру, прави празник спорта који има невјероватну популарност.

Након скокова, који су одржани јуче на језеру Клиње, чиме је употпуњен викенд на води у оквиру културно – спортског љета, уживали су Гачани али и посјетиоци из сусједних градова којих је било у великом броју.

Ватерполисти два клуба одмјерили су снаге у двије категорије, пионири и кадети. У старијем узрасту Леотар је славио 7:1, док су код млађих поново Требињци били успјешнији, на крају коначним резултатом 10:5.

„Одличан дан, једно право искуство, квалитетан и добар ватерполо. Први пут играмо ватерполо на језеру, двије праве утакмице, ревијалног карактера. Ово је велики корак за цијелу Херцеговину, али и Републику Српску. На оваквим примјерима оживјеће ватерполо и ми вјерујемо да има наде за наш спорт“, казао је Никола Љешковић, тренер ПВК “Леотар“.

И тренер Бањалучана, Немања Симурдић, импресиониран је данашњим „спектаклом“, како га је он назвао.

„Заиста ми из ВК „Борац“ пуно путујемо али ово је нешто посебно, потпуно ново искуство. Једноставно сви смо уживали, сјајна вода на језеру, по свим пропозицијама. Ово је било без грешке, радо ћемо увијек доћи у Гацко. Имате прелијепо језеро, природу, дјеца и ја смо одушевљени“, казао је Симурдић.

Заслуге за то иду превасходно Јавној установи „Културно – спортски центар“, која је предложила ватерполо као нови догађај у оквиру манифестације „Културно – спортско љето Гацко 2021“. Испред Општине Гацко која је иницијатор овогодишњег гатачког љета, данашње сусрете отворио је начелник општине, др Огњен Милинковић.

„Срећан сам што смо имали једну овакву ватерполо представу, прву у Европи оваквог типа на 1.070 метара надморске висине, ревијалног карактера. Ово је права промоција нашег града, језера Десивоја и свих љепота које имамо, а све то наставак је јучерашњих скокова са бране Клиње, у склопу наше нове манифестације. Успјели смо, добили смо најбоље оцјене, имамо још доста занимљивих догађаја, зато позив за све да дођу у Гацко“, казао је начелник Милинковић.

Поред домаћих, посјетилаца и оних из Херцеговине, ту су били и занимљиви туристи који су, видјевши добру атмосферу свратили, а било их је и из Мађарске, Аустрије и Русије.

Коментари
Издвајамо