Ватерполо на језеру Врба код Гацка

Аутор: М.В.
21.07.2021. - Остало

По први пут у Гацку, ватерполо ће се у овом формату играти на једном језеру. Наиме, част и задовољство, ове недјеље у 15 часова, на језеру Врба ( Десивоје) на радост свих Гачана али и оних из околних мјеста употпуниће чланови Ватерполо клуба „Борац“ из Бањалуке, али и Пливачког ватерполо клуба „Леотар“ из Требиња.

Прави празник спорта, који деценијама у назад, уз Мађарску, своје највеће успјехе постиже у земљама региона и у Гацку наишао је на велику заинтересованост.

Из Културно спортског центра Гацко а потврдили су нам да је све спремно и да са нестрпљењем чекају овај догађај, који је сам по себи иновација. Биће монтиран оригиналан терен, са свим реквизитима, тако да ће угођај бити употпуњен.

„Сениорске екипе ова два тима одиграће свој меч на језеру Врба, а поред њих биће учешће млађих селекција обје екипе. Ми већ дуже вријеме сарађујемо, кроз школу пливања са ПВК „Леотар“ и у разговору са њима родила се та идеја, промоција ватерпола код нас у оквиру Културно спортског љета“, рекао је Милан Гутовић, координатор за спорт у ЈУ КСЦ Гацко.

Покровитељ манифестације јe Општина Гацко, а поред меча екипа изводиће се петерци, уз трку са лоптом и летећи ватерполо.

Важно је напоменути, да и ова манифестација са забавним садржајем креће већ од 12 часова.

Уз звуке ди џеја, који ће бити на језеру од 12 часова, планиран је богат забавни али и угоститељски садржај, како би била употпуњена и заокружена ова спортска приредба.

Коментари
Издвајамо