Вања Спаић трећа у Избору најбољег спортисте РС

Аутор: Р.МИ.
21.12.2020. - Остало

Херцеговачки спортисти су и ове године заблистали на традиционалном избору за најбољег спортисту РС. Међу десет најбољих спортиста троје је Херцеговаца , од тога двоје Требињаца.

Вања Спаић чланица Атлетског клуба Леотар освојила је треће мјесто и за херцегспорт каже да је пресрећна након ове манифестације. Мој најбољи резултат је био на Балканском шампионату у Клужу када сам копље бацила 53,31 метар и тако освојила најсјајније одличје. Златну сезону украсила сам рекордом Републике Српске. И на првенству БиХ у Зеници узела сам највреднију медаљу, уз рекордан хитац од 53,50 метара. Морам и да се вама захвалим за велику подршку не само мени него и свим нашпим спортистима јер нас пратите од првих  наших такмичења и наступа“, прича нам Вања.

Сјајна Гачанка Катарина Поповић у дресу Бимал Јединства протекле године освојила је Куп Републике Српске, актуелни је шампион БиХ након што је сезона прекинута, а првак није проглашен као и побједник Купа БиХ. Са екипом је стигла до осмине финала ЦЕВ купа као и бронзане медаље у Средњоевропској МЕВЗА лиги. Катарини је припало седмо мјесто.

Божидар Вучуревић Џудиста Леотара освојио је треће мјесто. Божидар је био  првак Републике Српске у конкуренцији јуниора, млађих сениора и сениора, а исти успјех остварио је и на шампионатима БиХ у ове три старосне категорије. Уз ових шест златних одличја стигло је и седмо, које је освојио у Требињу на Меморијалном турниру “Милош Мрдић”.

Вриједан резултат остварио је Билећанин Марко Тркља кога је кандидовао Куглашки савез РС. Тркља заузима треће мјесто свјетске гран при ранг-листе која се бодује по учешћу на свјетским турнирима. Освајач је првенства Републике Српске и најбољи куглаш Српске док је на прошлом турниру А категорије у Скопљу освојио прво мјесто.

Партнер “Гласа Српске” Министарство породице, омладине и спорта Републике Српске наградило је најперспективније спортисте у оквиру манифестације. И ту су Херцеговци били успјешни. Награде су добили Вук Бошковић кошаркаш Игокее који је прве кораке направио у билећком Хеу као и Софија Братић одбојкашица невесињског Вележа.

Коментари
Издвајамо