Вања и Божидар међу најбољим

21.12.2020. - Остало

Дневни лист “Глас Српске” и ове године организује традиционалну акцију Избор десет најбољих спортиста Републике Српске а завршна свечаност биће одржана вечерас.
У конкуренцији најбољих спортиста РС биће ове године и двоје Требињаца, атетичарка Вања Спаић и џудиста Божидар Вучуревић.
Балканско злато (53,31 метар), шампионска титула на Првенству БиХ и нови рекорд Српске (53,50) донијели су требињској атлетичарки Вањи Спаић номинацију Атлетског савеза Републике Српске за традиционалну акцију “Гласа Српске” Избор десет најбољих спортиста РС. У години у којој је вирус корона паралисао планету Спаићева је заблистала пуним сјајем и потврдила раскошан таленат који јој је омогућио да студира на америчком Универзитету Фресно Стејт.


Иако ове године није имао баш пуно могућности да покаже свој вансеријски таленат, члан Џудо клуба Леотар Божидар Вучуревић иза себе има веома успјешну годину, јер је на сваком од седам такмичења на којима је наступио освојио злато.
Зато и не треба да чуди што Џудо савез Републике Српске овог младића рођеног 18. јануара 2001. године предложио као кандидата за Избор десет најбољих спортиста у традиционалној акцији “Гласа Српске”, која траје још од 1955. године.


Вриједи истаћи да је, некадашњи прослављени џудиста Леотара Митар Мрдић имао част да чак девет пута буде међу десет најбољих спортиста Републике Српске и то му је заслужено донијело прво мјесто на вјечној листи РС са 59 освојених бодова.
Завршна свечаност биће одржана вечерас од 20 часова и 10 минута уз пренос на РТРС-у.

Коментари
Издвајамо