Требињски пливачи освојили 43 медаље на „Срђану и Максиму“

Аутор: требињелајв
18.07.2021. - Остало

У организацији Пливачког ватерполо клуба „Леотар“ јуче је на олимпијском базену „Бање“ у Требињу, одржан је 16. Међународни меморијални пливачки митинг „Срђан и Максим“.

Пливачки ватерполо клуб „Леотар“ наступио је са 65 пливача, освојивши укупно 30 медаља, од чега седам златних, 13 сребрних и 10 бронзаних.

Златне медаље освојили су: Вељко Јовановић у дисциплинама 50 метара слободно, 50 и 100 метара леђно, Никола Дервишевић у дисциплини 100 метара леђно, Кристина Турнић у дисциплини 50 метара слободно и Марија Куртовић у дисциплинама 50 метара слободно и 50 метара леђно.

Пливачи Клуба водених спортова „Леотар“ су јуче у Требињу на  Међународном меморијалном пливачком митингу „Срђан и Максим 2021“ освојили 13 медаља од чега двије златне, четири сребрне и седам бронзаних.

Златну медаљу освојила је Хелена Лакић у дисциплини 50 м делфин, а она је освојила још три медаље, сребрне на 50 и 100 м леђно и бронзану на 50 м слободно.

Друго злато припало је Вуку Данојлићу, у дисциплини 200 м мјешовито. Вук је освојио и бронзану медаљу на 100 м прсно.

Митинг је свечано отворила начелник Одјељења за културу, породицу, спорт и образовање Слађана Скочајић, изразивши своје задовољство и одушевљење организацијом и посјећеношћу такмичења.

Свечаном отварању такмичења, присуствовали су и Раде Алексић, отац Срђана и Игор Видачић, брат Максима, пливача у чију се част одржава меморијални митинг.

На овом традиционалном такмичењу је учествовало укупно 427 пливача из 25 клубова из Србије, Црне Горе, Русије, Шпаније, Републике Српске и Федерације Босне и Херцеговине.

 

Коментари
Издвајамо