Требињци најуспјешнији на релију

18.07.2021. - Остало

Традиционални ауто-рели „Козара-Сутјеска“, који је ове године окупио 110 учесника, након три дана такмичења широм Српске завршен је данас на Тјентишту побједом возача из Требиња и Прњавора.

Претходна два дана одржана су такмичења на Козари и у Источном Сарајеву, а након данашњег завршног испита спретности у Долини хероја на Тјентишту, у генералном пласману у екипној конкуренцији славили су чланови Ауто-мото картинг клуба /АМКК/ „Леотар“ из Требиња у групи „спринт“, док су возачи из Ауто-мото друштва /АМД/ „Прњавор“ били најбоЉи у нешто споријој групи „турист“.У појединачној конкуренцији дугогодишњи шампион „Сутјеске“ Вучко Башић из АМД „Херцеговина“ из Требиња и ове године је био највјештији и најбржи у генералном пласману у групи „спринт“, а у групи „турист“ боЉи од осталих био је његов клупски колега Мишо Миљанић.Као и сваке године, осим брзине и спретности, бодовало се и поштовање саобраћајних прописа током оцјенске вожње, као и теоријско знање које је провјеравано саобраћајним тестовима.

„Било је сјајно. Ове године имали смо скуп у Источном Сарајеву, то је било централно мјесто гдје смо се скупили ми са истока и возачи са запада, а одатле смо кренули, возили слалом, испит спретности и тачности, радили теорију о познавању прописа, све смо сажели. Млађим возачима порука да се морају понашати у складу са прописима, како налаже полиција и стање на путевима, јер све мимо тога није добро“, рекао је Башић.У женској конкуренцији побиједила је Сања Томић из Источног Сарајева, док је најспретнији возач, односно најбоЉи у испитима спретности био Игор Милутиновић из АМКК „Леотар“.

Коментари
Издвајамо