Стонотениски турнир оправдао очекивања

23.01.2022. - Остало

Зимски турнир у стоном тенису окупио велики број учесника- првопласирани Александар Михић у сениорској и Раде Мирковић у кадетској конкуренцији.
У организацији неформалне групе младих у сарадњи са Основном школом „Петар Петровић Његош“ данас је у школској сали одржан Зимски турнир у стоном тенису „Билећа 2022“.
Члан Неформалне групе младих која је организовала овај турнир Милош Милићевић истиче да су задовољни одзивом учесника, али и квалитетом игре који је данас приказан.
„Задовољни смо одзивом учесника, овдје смо могли да видимо врхунски стони тенис. Драго ми је што смо организовали овакав турнир и надам се да ћемо и у будућности организовати сличне турнире. Стони тенис је јако интересантан спорт, важан вид дружења и рекреације. Ми ћемо се трудити да овакво такмичење постане традиција, јер је стони тенис прелијеп спорт“, каже Милош Милићевић.
Турнир је организован у двије категорије, кадетској (2005. и млађи) и сениорској конкуренцији.
У кадетској конкуренцију учествовало је 12 стонотенисера.
Прво мјесто заузео је Раде Мирковић, друго Павле Михић, а треће Бранко Албијанић.
Најбољи такмичар код кадета награђен је полупрофесионалним стонотениским рекетом „ТИБХАР“, другопласираном је припао „блуетоотх“ звучник, а трећепласираном „блуетоотх“ слушалице.
У сениорској конкуренцију такмичило се 18 стонотенисера.


Прво мјесто заузео је Александар Михић, друго Гаврило Попадић, а треће Владимир Бојовић.
За прва три мјеста у сениорској категорији обезбијеђене су новчане награде, и то: За прво мјесто 150 KМ, за друго 80 KМ и за треће 40 KМ.


Покровитељ турнира је општина Билећа. Турнир подржала Међународна организација за миграције.
Турнир се организује кроз омладинску иницијативу неформалне групе младих под називом „Покрени се“, а реализује се у склопу пројекта „Подршка младима у локалним заједницама у БиХ“, којег финансијски подржава Влада Уједињеног Kраљевства, а имплементира Међународна организација за миграције.
„У склопу пројекта Покрени се неформална група младих подржала је Зимски турнир у малом фудбалу, новогодишње дружење у дворани које је реализовано у децембру. У склопу пројекта донирали смо опрему за тренинге Фудбалском клубу Херцеговац и одржали овај турнир. Планирана су и предавања на тему фудбала, али због познате епидемиолошке ситуације тај план још није реализован“, каже члан Неформалне групе младих Милош Милићевић.
Љубитељи стоног тениса могли су путем фејсбук профила Билећа Спорт пратити директан пренос полуфиналних и финалних мечева.

Коментари
Издвајамо