Српски спортисти на ОИ

21.07.2021. - Остало

Олимпијске игре у Токију, са једном годином закашњења, могу да почну. На дан отварања, које је заказано за петак, 23. јул, Србија ће имати само једног представника – Јовану Арсић, репрезентативку у веслању. Такмичење се завршава 8. августа, када су на програму утакмице за медаље у тимским спортовима. Између та два датума, све љубитеље спорта у Србији, а и оне који то иначе нису, чекају велике и занимљиве борбе. Иако је временска разлика чак седам сати у односу на Токио, сигурно да ће многи имати мотива да и у току ноћи остану будни и прате дешавања на Олимпијским играма.

Па да видимо како треба да организујете време.

 1. ЈУЛ

Јована Арсић би требало да започне такмичење од 9.30 по локалном времену, што би значило по српском 2.30 после поноћи. Истог дана је на програму свечано отварање Олимпијских игара.

 1. ЈУЛ

Другог дана такмичење ће почети тенисери предвођени Новаком Ђоковићем (ту су још и Миомир Кецмановић, Нина Стојановић и Ивана Јоровић), који прво коло играју 24. и 25. јула. У суботу је на програму и стрељаштво – Андреа Арсовић и Сања Вукашиновић ће пуцати из ваздушне пушке. У тој дисциплини ће бити одржане квалификације, а онда убрзо и финале. На борилиште ће изаћи и репрезентативка у теквондоу Тијана Богдановић, као и џудисткиња Милица Николић. У воду ће ускочити и пливачи – Чаба Силађи и Ања Цревар, а прво коло ће одиграти и стони тенисери, Золт Пето и Димитрије Левајац. Игре ће у суботу почети и веслачи Васић и Мачковић.

Стрељаштво, текводно и џудо – та три спорта већ другог дана могу Србији да донесу медаљу. Да ли ће се то десити, зависи од АрсовићевеВукашиновићеве и Богдановићеве.

 1. ЈУЛ

Трећег дана на програму је стрељаштво (АруновићМиловановићСтефановићСебић), тенис, пливање (Стјепановић, мушка штафета, Цревар ако прође), стони тенис, веслање и Нина Радовановић у боксу. Такмичење ће почети и за тимске спортове. На терен ће изаћи одбојкашице против Доминиканске Републике (7.20 по српском) и ватерполисти против Шпаније (11.20 по српском времену). Баскеташи ће такође играти групну фазу у недељу.

Медаља може да стигне у стрељаштву, или евентуално пливању, уколико Ања Цревар дође до завршнице на 400 метара мешовито.

 1. ЈУЛ

У понедељак ће веслати Јована Арсић уколико уђе у четвртфинале. На тениском турниру ће се играти друго коло, а у баскету „три на три“ ће се наставити групна фаза. Ања Цревар ће пливати у квалификацијама на 200 метара мешовито, а у воду ће и Велимир СтјепановићЧаба Силађи и мушка штафета, уколико раније изборе пласман у завршницу. Марица Перишић (џудо) ће се борити у уводним борама, а уколико прође и за медаљу.

Кошаркашице ће у првом колу играти са Канадом од 10.20 по српском времену, а на програму су и друга и трећа рунда у стоном тенису.

 1. ЈУЛ

Уторак је заказан за друго коло тенисера и треће тенисерки. Веслаће Васић и Мачковић ако прођу у полуфинале. Ватерполисте ће у Србији моћи да гледају у јутарњем термину од 7.00 против Казахстана, а одбојкашице од 7.20 против Јапана. До медаље ће покушати да дође Милица Мандић (теквондо), као и репрезентативци у стрељаштву, којима су на програму квалификације и финала у миксу ваздушном пушком и пиштољем.

Завршница у групи и четвртфиналне борбе баскеташа такође су 27. јула. До одличја током овог дана може и Ања Обрадовић, која представља Србију у џудоу.

 1. ЈУЛ

У среду до борбе за медаљу могу да дођу баскеташи, као и џудиста Немања Мајдов.

На програму је још: тенис (треће коло мушкарци, четвртфинале жене), пливање (Барна ако уђе у полуфинале, Цревар ако уђе у финале), веслање (ако прође Јована Арсић), стони тенис (ако уђу у четвртфинале).

 1. ЈУЛ

Одбојкашице од 7.20 играју против Кеније у групној фази, кошаркашице против Шпаније, а ватерполисти против Аустралије. Игра се и тенис, наставља стрељаштво, веслање и стони тенис улазе у завршне борбе.

Бориће се Нина Радовановић (бокс) уколико прође у другу фазу, а до медаље може да дође Александар Кукољ (џудо).

 1. ЈУЛ

На програму су полуфинални мечеви на мушком тениском турниру, стрељаштво и пливање. На воду ће изаћи и Јована Арсић уколико дође до финала у веслању.

 1. ЈУЛ

Ватерполисти играју против Хрватске у групној фази, а одбојкашице против Бразила. Тенисери ће се борити тај дан за бронзу, а одржаће се још стрељаштво, пливање и атлетика – Драгана Томашевић квалификације у бацању диска.

 1. АВГУСТ

Финале мушког турнира у тенису ће се одиграти првог дана августа. А тада ће на стадион изаћи и Ивана Шпановић у квалификацијама у скоку удаљ. На програму су пливање, бокс и стони тенис – ако наши дођу до завршнице. Кошаркашице играју против Јужне Кореје од 14.00.

 1. АВГУСТ

Одбојкашице играју против Јужне Кореје од 2.00, а ватерполисти против Црне Горе од 7.00. На програму је и атлетика (Драгана Томашевић ако прође у финале), кајак (Милица НоваковићБојан Зделар), завршница стоног тениса, стрељаштво (СтефановићСебић) и рвање (Каџаја).

 1. АВГУСТ

Ивана Шпановић ће на залетиште уколико уђе у финале, а квалификације ће започети Асмир Колашинац и Армин Синанчевић (бацање кугле), као и Марија Вученовић (копље). Одржаће се полуфинала у кајаку, као и четвртфинала стони тениса и завршне борбе у рвању (КаџајаНемешДатунашвили).

 1. АВГУСТ

Одбојкашице, кошаркашице и ватерполисти ће на терен ако изборе четвртфинале. На програму је кајак, рвање, бокс и стони тенис.

 1. АВГУСТ

Наши би могли да се такмиче у атлетици, рвању и кајаку током 5. августа ако буду изборили саму завршницу.

 1. АВГУСТ

Одржаће се полуфинала одбојке, кошарке и ватерпола. Такмичење ће почети и Јована Прековић, српска каратискиња. На програму је и завршница атлетике и стони тениса.

 1. АВГУСТ

На распореду је утакмица за бронзу у женској кошарци, као и финале у боксу.

 1. АВГУСТ

Играће се одбојка и ватерполо за злато и за бронзу, а кошарка само финале.

 

Коментари
Издвајамо