Српски јуриш на медаље

05.08.2021. - Остало

Ближи се крај Олимпијским играма у Токију, а Србија је у конкуренцији за још четири медаље – у игри су женска кошаркашка, мушка ватерполо и женска одбојкашка репрезентација, а ту је и каратисткиња Јована Прековић, која у петак започиње учешће. Од шест часова по средњоевропском времеену на програму је прво полуфинале женског одбојкашког турнира, а Србија ће играти против САД. Актуелне олимпијске вицешампионке ће покушати да се пласирају у друго финале ОИ заредом, а потом и формализују потпуну доминацију светском одбојком. Уколико дођу до злата ујединиће олимпијску, светску и европску титулу.

Затим ће на програму бити оне које пред собом имају најтежи задатак – кошаркашице Србије играће од шест часова и 40 минута по средњоевропском времену полуфинале против селекције САД. Американке последњи пут нису освојиле кошаркашко олимпијско злато још 1992. године у Барселони. Изабранице Марине Маљковић у Рио де Жанеиру су освојиле бронзану медаљу.

Ватерполисти затварају програм када је у питању Србија у петак на ОИ – селекција Дејана Савића играће у полуфиналу против Шпаније, екипе која је „Делфине“ поразила у групној фази. Искусни српски тим наставља поход ка одбрани олимпијског злата из Рио де Жанеира.

Tokyo 2020 Olympics – Volleyball – Women’s Quarterfinal – Serbia v Italy – Ariake Arena, Tokyo, Japan – August 4, 2021. Milena Rasic of Serbia, Bojana Milenkovic of Serbia and Tijana Boskovic of Serbia react REUTERS/Valentyn Ogirenko – SP1EH840PNPD1

Коментари
Издвајамо