Србија , ипак, без медаља у тенису

31.07.2021. - Остало

Унапред уписана медаља неће стићи у Србију. Новак Ђоковић није успео да освоји бронзу у појединачној конкуренцији, а онда је са Нином Стојановић предао меч за треће место у миксу. После тога је изашао пред новинаре и дао објашњење овакве одлуке, али и дао закључак свега што се дешавало у последња два дана.

„Повреда је у питању, не једна, него више. Надам се да ме то неће спречити да учествујем на Ју-Ес опену, који је следећи велики циљ. Не кајем се што сам дошао, не кајем се што сам дао све од себе. Како бих се кајао, то је некако нормална ствар. Логично је када си на Олимпијским играма и представљаш своју земљу да ћеш дати све што ти је остало у резерви и да покушаш да донесеш бар једну медаљу. Трећи пут на Олимпијским играма губим полуфинале, нажалост. Само сам једном освојио ту бронзу… Само кажем, али опет… Медаља је медаља, за неке моје стандарде и очекивања, жеље није идеалан резултат. Извињавам се свим љубитељима спорта и навијачима у Србији, које сам разочарао, знам да су од мене очекивали медаљу. Очекивао сам и ја“.

Новак дефинитивно није био спреман да заигра у дубл конкуренцији после дугачког окршаја са Карењом Бустом

„Жао ми је због Нине, што нисмо изашли на терен. Тело ми је отказало, играо сам под лековима, под ненормалним боловима, исцрпљеношћу. Али кажем, далеко од тога да ја сваљујем кривицу због онога што би могло да се деси због Олимпијских игара. Срце ми је на месту, јер знам да сам дао све од себе. Волим да играм за своју земљу, то је спорт, резултат није био на мојој страни… Идемо даље“.

Олимпијске игре у Токију су за Новака завршене. Следеће су 2024. у Паризу, када ће имати нову прилику да узме злато које му недостаје

„Три године – није толико далеко, али донекле и јесте. Немам више 25 година, али опет не видим ни крај своје каријере негде да ми је јасно сад ћу да одиграм годину или две и то је то. Олимпијске игре, Дејвис куп, АТП куп, гранд слемови то ме највише инспирише да наставим. Играње за Србију је увек привилегија и част. Желим опет да играм и у Паризу. Желим и даље. Надам се бољем исходу у Паризу, желим да освојим бар једну медаљу“, закључио је Новак Ђоковић.

Коментари
Издвајамо