Спортско дружење ратних другова

07.06.2021. - Остало

У Београду су протеклог викенда одржани Спортски сусрети ратних војних инвалида Требиња и. Спортско удружење особа са инвалидитетом „Нови Београд“ и Спортско удружење ратних војних инвалида „Леотар“ из Требиња већ 14 година организују дружења и спортске сусрете својих чланова.

Поред такмичара, из Требиња су на ову манифестацију дошли и гости Миодраг Новокмет, начелник за борачка питања општине Требиње; Дејан Бодирога, председник градске борачке организације Требиње и Максим Мракић, предсједник РВИ, а из Београда Драженко Митровић, председник СС ОСИ града.

У спортском риболову на Сави такмичило се 13 учесника – од којих тројица из Требиња и један из Бијељине, док се у стрељаштву, које је одржано у Дому ратних војних инвалида, такмичило 12 чланова, такође из оба удружења.

Побједник у спортском риболову је Жарко Мартиновић из Београда, а друго и треће мјесто освојили су Споменка Рајаковић и Радомир Зарубица из Београда.

У стрељаштву су прво и друго мјесто заузели Зоран Бањац и Средо Радовић из Београда, а треће Мирослав Андрић из Требиња. Награду за фер плеј добио је Момчило Бодирога из Требиња.

Након уручења награда Миодраг Новокмет је побједницима пренио срдачне поздраве градоначелника Града Требиња, истакавши жељу да ова манифестација што дуже траје и свим учесницима пожелио добро здравље. Новокмет се захвалио Представништву Републике Српске у Србији које већ дуги низ година подржава ову значајну манифестацију.

Члан екипе из Требиња Момчило Бодирога је рекао да су спортске активносити у другом плану, а циљ сусрета је дружење.

„Изузетно нам је драго да се нађемо са нашим колегама у Београду и што смо сви на броју, као и предходних година“ рекао је Бодирога и такође се захвалио Представништву Републике Српске у Србији за вишегодишњу подршку овој манифестацији.

Пошто су проглашени побједници у такмичењу у риболову и стрељаштву, и додијељене медаље, плакете и дипломе, Бодирога је додао:

„Подједнако смо били успјешни у обје дисциплине. Мало су Београђани ове године били успјешнији, пошто су на домаћем терену“.

Гости из Требиња бродом су обишли Велико ратно острво и дио Земуна, а вече су провели у дружењу са својим ратним колегама.

Представништво пружа пуну подршку спортским сусретима ратних војних инвалида Требиња и Београда и следеће године сусрети ће бити у Требињу. Циљ ових сусрета је да се подстакне хуман однос окружења према корисницима програмских спортско-рекреативних активности ратних војних инвалида и бораца минулог отаџбинског рата и да се у сарадњи са органима социјалне заштите, помогне њихова афирмација и активно учешће у друштвеном животу.

Коментари
Издвајамо