Спортисти први у реду за вакцину

14.01.2021. - Остало

Једна од инцијатива коју ћемо поднети Министарству омладине и спорта јесте да сви олимпијски кандидати, по одређеним приоритетним групама, буду кандидовани за вакцинацију, изјавио је Драган Радовановић, председник Здравствене комисије Олимпијског комитета Србије (ОКС).

Како је саопштио ОКС, данас је одржан је први састанак Радне групе Олимпијског комитета Србије за праћење свих аспеката инфекције ЦОВИД-19 на спортисте и чланове мисије ОКС на Олимпијским играма у Токију.

Радовановић је истакао да је главни циљ новоформиране радне групе да обезбеди спортистима задовољавајући сет превентивних мера и услове да на Олимпијске игре у Токио оду здрави и без здравствених последица које би изазвала инфекција ЦОВИД-19.

„Врло је важно пробудити свест код наших спортиста да данас није довољно само испунити норму да би се квалификовали на Олимпијске игре, већ је потребно и да немају ЦОВИД-19 инфекцију. Дакле, да не буду инфицирани при самом одласку на игре, али ни у припремном периоду, јер то може оставити озбиљне здравствене последице због којих неће моћи да оду на Ол“, рекао је Радовановић за Јутјуб канал Олимпијског комитета Србије.

Коментари
Издвајамо