Спортиста децембра Иван Слијепчевић СК Младост Гацко

15.01.2021. - Остало

У најузбудљивијој трци до сада, најбољи спортиста Источне Херцеговине за децембар, био је члан Стрељачког клуба Младост из Гацка Иван Слијепчевић. Резултати су свакако на његовој страни. И оно што се одмах на почетку да примјетити, избор за најбољег много му је значио.

„Свакако да ми ово признање доста значи и оно је доказ да је и спортска јавност препознала моје резултате. Овом приликом бих се захвалио свим гласачима који су ме подржали и на тај начин омогућили да баш ја понесем ову ласкаву титулу најбољег спортисте Источне Херцеговине за децембар, а ја ћу се и даље трудити да постижем добре резултате и оправдам добијено признање.

Када је, Иване, почела љубав према стрељаштву?

Моја љубав према стрељаштву и оружју почела је још од најранијег дјетињства кад су пластични пиштољи били моје омиљене играчке, а после тога када сам порастао и имао снаге да држим ваздушно оружје одлучио сам да се окушам у овом спорту. Врло брзо схватио сам да посједујем смиреност и таленат за овај спорт и слушајући савјете тренера и напорно тренирајући почео сам да постижем добре резултате. Данас слободно могу рећи да је стрељаштво моја велика љубав и да га не би мијењао ни за један други спорт.

Колико си већ дуго у стрељачким водама?

Стрељаштвом се бавим од 2014. Као што већ рекох одувијек сам волио оружје и одлучио сам да покушам да се бавим стрељаштвом, а пошто су резултати и успјеси убрзо почели да долазе то је био додатан мотив да наставим путем којим сам кренуо, сваки добар резултат био је мотив за још бољи и на сваком такмичењу тежим да надмашим свој претходни резултат.

Ипак неке резултате вриједи издвојити?

У досадашњој каријери имам више од 70 медаља, свака од њих је резултат напорног рада и тренирања, али свакако постоје оне које су посебно значајне а то је када сам постао првак РС у пионирској категорији, јуниорски првак БиХ, кадетски првак БиХ, јуниорски и кадетки првак Републике Српске, вицешампион РС у сениорској категорији. Морам нагласити да сам државни рекордер у кадетској категорији, али од ове године немам право да се такмичим у тој категорији, од сад припадам јуниорима мада сам се већ такмичио и у јуниорској и сениорској конкуренцији.

Стрељаштво је поприлично скуп спорт?

Поприлично скуп спорт. Па за једног успјешног стријелца прије свега важна је љубав према том спорту и оружју, затим важна је добра опрема, подршка тренера и редовно тренирање. За један добар пиштољ потребно је издвојити од 4.000 до 5.000 КМ, ја за сада користим пиштољ из клуба и више особа користи исти пиштољ што је доста тешко, свакако да би најбоље било да сви ми можемо да имамо сопствене пиштоље и да би резултати у том случају били доста бољи али то није лако обезбиједити.

Убрзо идеш и на факултет. Колико ћеш тамо моћи да се посветиш стрељаштву?

Свакако да ћу да потрудити да и даље биљежим добре резултате, ускоро одлазим на факултет, али настојаћу да ускладим све обавезе и наставим да тренирам за неки клуб у Србији, а поред тога, уколико будем у могућности трудићу се да пуцам и за матични клуб. Пошто сам од стране Олимпијског савеза БиХ постао најмлађи тренер ако ми се пружи прилика можда ћу се окушати и у тренерским водама и покушати да своје знање и искуство пренесем надолазећим генерацијама.

Пиштољ и пушка!!! Колико то може заједно и истовремено?

Пиштољ је свакако мој први избор и много више тренирам на пиштољу, свакако да није лако ускладити и једно и друго и у једном и другом имати добре резултате, али трудићу се док год будем могао да пуцам и једно и друго. Можда ће ипак, када одем у Србију,  пиштољ бити мој избор и још више се усавршавати у тој дисциплини.

Коментари
Издвајамо