Спаић на Европском првенству и пети на Балкану

03.08.2021. - Остало

Током ове године, један од најзаступљенијих по медијима, требињских спортиста је члан Бициклистичког клуба Вучији зуб Петар Спаић. И то апсолутно засужено.

Овај успјешни спортиста је у недељу на Балканском Првенству одржаном у Бихаћу стигао до још једног изузетног успјеха заузевши 5.мјесто, и треће мјесто Премијер Лиге БиХ.Петар је био на петодневном кампу репрезентације БиХ.

„Више сам него задовољан наступом, како својим личним тако и свих БХ возача. Трка је била отвореног формата УЦИ Ц1, тако да су поред балканских репрезентација учествовали и возачи из других европских земаља. У једном дијелу стазе у трећем кругу са стазе ме избацио бугарски репрезентативац, па сам морао потрошити доста снаге да се вратим међу водеће. Био сам невјероватно изненађен када сам почео претицати возаче које си му до јyче били узори. Немам времена за предах. Већ сутра путујем за Приједор одакле ћу са Синишом Лукићем путовати на једанаестодневни камп у Нови Сад на позив Европског бициклистичког савеза, а након тога учествовати на Европском првенству. Припремаћу се да на најбољи начин представим свој клуб, град и државу. У Новом саду ћу бити уз раме са Олимпијским шампионом и другим најбољим свјетским возачима“, каже нам петар.

За крај додајмо да се у склопу Балканског првенста бодовала и Премијер лига БиХ гдје је Петар заузео треће мјесто.

Коментари
Издвајамо