ШК Херцеговац: Мирјана ујединила титуле

Аутор: Радио Билећа Фото: Радио Билећа
26.10.2020. - Остало

Чланица шаховског клуба „Херцеговац“ Мирјана Попадић побједница је појединачног Првенства Републике Српске за жене које је одржано у Приједору. Мирјана је златну медаљу освојила и на брзопотезном првенству које је 24. октобра одржано, такође у Приједору.

Мирјана шах игра од седме године. Више пута је освајала првенства Републике Српске и БиХ у кадетским и омладинским категоријама, а ово јој је прва сениорска титула.

„Ово је моје прво учешће на првенству РС за сениорке. Срећна сам и задовољна како мојим наступом, тако и организацијом првенства. Захвална сам мом клубу који ми је омогућио ово учешће“, каже Мирјана Попадић.

Шаховска првакиња Српске завршила је Економски факултет у Београду и уписала мастер студије на овом факултету. Како каже, нема времена да се посвети шаху, па годишње одигра неколика турнира. Друго мјесто на појединачном првенству Републике Српске за жене освојила је Сара Јаћимовић из Брода, а треће Бојана Бојанић из Дервенте. Наградни фонд појединачног Првенства Републике Српске износио је 2.015 КМ.

 

Коментари
Издвајамо