Сјајан почетак џудо сезоне

Фото: Радио Требиње
03.03.2021. - Остало

Током викенда у спортској дворани „Милош Мрдић“ одржано је Првенство Републике Српске за кадете и млађе пионире и 18. Куп Требиња – 11. Меморијал „Милош Мрдић“. Џудисти Леотара остварили су одличне резултате освојивши 30 медаља. Медаље за Леотар освојили су код кадета Павле Курдулија прво мјесто -90 кг, Маљевић Видак прво мјесто -81 кг, Милан Ђурица друго мјесто -73 кг и Стефан Милојевић треће мјесто -73 кг. У узрасту млађих пионира Стефан Тубиц друго мјесто -46 кг, те Иван Мариновиц От Иван -46 кг, Милош Вучуревиц -34 кг, Бранко Крнета -30 кг, Стефан Буквић -42 кг, Павле Дабић – 42 кг  и  Иван Дабић  -46 кг, сви бронзане медаље.

На 18. Куп Требиња , 11. Меморијални турнир „Милош Мрдић“ код поелтараца Немања Сорајић и дејан тубић освојили су прва а  Виктор Бјелогрлић и Вук Руњевац трећа мјеста.

Узраст млађи пионири Иван Мариновић От прво мјесто, те Стефан Буквић, Стефан Тубић, Милош Живак и Андреј Анђушић трећа мјеста. Код старијих пионира трећа мјеста су освојили Иван Мариновиц От, Дражен Анђушић и Александра Спаић. У узрасту кадета Видак Маљевић је освојио прво, Иван Ћузулан друго а Павле Курдулија треће мјесто. У узрасту јуниора Божидару Вучуревићу припало је прво а Павлу Шаренцу, Лазару Милићу и Игору Ђурици треће мјесто.

„Важно је рећи да је првенство уједно и изборни турнир за гимназијаду која ће се одржати у октобру ове године у Кини. Од 16 првака, 12 ћемо изабрати да представљају репрезентацију Републике Српске на том такмичењу“, каже Огњен Павловић, предсједник Џудо савеза Републике Српске.

Посебан гост на купу Требиња и ове године је европски и свјетски џудо шампион Немања Мајдов.

„Иза ових младих људи је тежак период: без турнира и њихове највеће љубави – џудоа. Ту сам да их мотивишем – да буду што бољи данас, да што боље раде и убудуће, да сањају што виши циљ и да им докажем да ниједан сан није неостварив“, истиче Мајдов.

Коментари
Издвајамо