Сирац од републичког значаја

16.07.2021. - Остало

Традиционална 10. трка „За сирац сира“ која ће бити уједно и МТБ XЦО државно првенство БиХ за 2021. годину одржаће се у недјељу, 18. јула у селу Жаково у организацији Бициклистичког клуба „Вучји зуб“. Према ријечима потпредсједника Биликлистичког клуба „Вучји зуб“ Петра Спаића трка ће одлучивати државног првака за ову годину.

„Прва трка је од 11.00 часова за најмађе такмичаре, који могу наступити уз сагласност родитеља. Затим од 11.30 часова је трка за рекреативце, а од 12.30 је трка за кадете и млађе кадете. Главна елит трка сениора и јуниора одржаће се од 14.00 часова, а возиће се седам кругова и она ће одлучити државног првака за ову годину у брдском бициклизму у БиХ“, навео је Спаић.

Он је додао да ће учесници главне трке бити бодовани према пласману за УЦИ свјетску ранг листу, што је као АТП листа у тенису.

„Стаза је дуга 4,2 км са 160 метара висинске разлике. Очекујемо око 100 такмичара из Приједора, Тузле, Сарајева, Бихаћа, Зенице, Витеза, као и представнике Бициклистичког савеза БиХ и селектора репрезентације“, рекао је Спаић.

Он је најавио да ће у овој трци учествовати и такмичарка Лејла Тановић која је међу десет најбољих на свијету.

Награда остаје иста за све побједнике трка, а то је херцеговачки сир направљен у Жакову.

Рекреативци који желе да се пријаве, то могу на број телефона: 065/004-003 и 065/753-896.

Стартни бројеви дијелиће се до 10.30 часова када ће бити одржан технички састанак прије трка.

За све учеснике обавеза је заштитина опрема.

Коментари
Издвајамо