Сарајлија на трону (фото)

Аутор: Радио Требиње Фото: Радио Требиње
21.08.2021. - Остало

Дино Бајрић из Сарајева побједник је скокова за Каменог моста, који су ове године одржани у оквиру новоустановљене манифестације „Дани Требишњице“. Друго мјесто припало је Евалду Крњићу из Тузи у Црној Гори, док је трећепласирани био Требињац Игор Гудељ.

Традиционални скокови – од ове године у новом и атрактивнијем формату: са високом скакаоницом, богатијим фондом награда, професионалним жиријем, али и међународним учешћем – окупили су 12 такмичара из више градова БиХ и Црне Горе, који су скакали у три серије. Три такмичара са највише бодова уз дипломе награђени су и новчано – са 1.000, 700 и 500 КМ.

„Осјећан је предиван – вријеме је било лијепо, добри скокови и пуно људи што ме баш позитивно изненадило. Надам се да ће из године у годину ова манифестација бити све већа и важнија за ваш град“, каже побједник Дино Бајрић.

Исте утиске дијели и другопласирани Евалд Крњић, који је први пут у нашем граду.

„Да нисам дошао живио бих у незнању – да постоји овако лијеп град, само на два сата вожње, а да га никад нисам посјетио. Надам се да ће се скокови одржавати и наредних година и да ћу доћи поново у Требиње“, истиче Крњић.

Некад шампион требињских скокова Игор Гудељ овога пута морао се задовољити трећим мјестом. Признаје, отиснути се са скакаонице, која висину скока продужује на 11 и по метара, није било једноставно – и дисциплина је примјеренија професионалним скакачима. Ипак, срећан је што није одустао.

„Обично кажу, освојити друго мјесто значи изгубити прво. Али у оваквој конкуренији освојити треће мјесто – за мене је као прво да сам освојио. Ово је за мене посве ново искуство, рекао бих и нова дисциплина. Али – уживао сам“, истиче Гудељ.

Скокове је оцјењовао петочлани жири, чији је предсједник био прослављени скакач Лоренс Листо, а чланови Петар Чоловић, Желимир Попов-Маги, Дражен Шегрт и секретар Спортског друштва „Леотар“ Бобан Брњош.

„Био сам предсједник жирија још на првим скоковима са Каменог моста.  Данас сам био члан жирија, али ми је било много теже него кад сам био предсједник – скокови су били фантастични, само нијансе, практично пола бода је одлучивало о пласману. Имали смо, дакле, тежак посао, али ми се чини да смо га одрадили како треба. Мислим да су сви задовољни овим поретком“, каже Петар Чоловић.

Организатори „Дана на Требишњици“ су Град Требиње, Туристичка организација Требиња и Друштво пријатеља Требиња, уз подршку Јавне установе “Екологија и безбједност”, Спортског друштва “Леотар”,  Хидроелектрана на Требишњици и спонзора.

„Доказали смо да све можемо заједно, уз добру организацију и труд. Сигурно је да ћемо се и у наредним годинама трудити да ова манифестација прерасте у догађај од значаја у региону. Требишњица је бисер нашег града и циљ нам је да имамо што више квалитетних садржаја, дружења и такмичења, да оживимо ријеку, наравно уз поштовање свих стандарда заштите животне средине“, казао је замјеник градоначелника Дражен Бошковић, по завршетку дводневне манифестације „Дани Требишњице“.

 

Коментари
Издвајамо