Шахисти „Младости“ други у РС

06.10.2020. - Остало

Протеклог викенда у Бањи дворови код Бијељине одржано је Првенство РС у шаху за сениоре и сениорке као и омладинце на коме су шахисти из РС остварили половичне резултате.

Уоквиру Прве шаховске лиге РС за сениоре чланови „Младости“ из Гацка освојили су друго мјесто а екипа „Херцеговца“ из Билеће осмо мјесто.

Гачани, за које су наступали велемајстори Миодраг Савић и Дејан Пикула, интернационални мајстор Витомир Араповић те Митар Аџић, Сава Додер, Игор Калем и Драган Топић имали су скор од пет побједа и два пораза. Билећани су имали скор од једне побједе, једног неријешеног резултата и пет пораза. За „Херцеговац“ су наступали Срећко Шутоња, Милан Радовановић, Мирослав Јонлија, Горан Гушић, Веселин Милићевић и Душан Бабић.

Код сениорки Шаховски клуб „Херцеговац“ је освојио четврто мјесто а за ову екипу наступале су Јелена Гушић те Милица и Мирјана Попадић. Код омладинских екипа Шаховски клуб „Требиње“ је освојио осмо мјесто са двије побједе, једним неријешеним резултатом и три пораза, освојио осмо мјесто. Боје ШК „Требиње“ на овом турниру наступали су Димитрије Вујовић, Јован Перишић, Јован Ћоровић и Тадеј Перишић.

Коментари
Издвајамо