ПВК ,,Леотар“ и ове године организује школу пливања и ватерпола

15.06.2021. - Остало

Пливачки ватерполо клуб „Леотар“ Требиње као и сваке године организује обуку непливача за дјецу, усавршавање стилова и технике пливања, тренажно и такмичарско, корективно и рекреативно пливање и школу ватерпола. Упис почиње данас на Олимпијском базену и трајаће током цијелог љетног периода сваким радним даном и суботом од 9 до 11 часова и од 18 до 20 часова, а тренинзи почињу 1. јула.

„Обука је намјењена дјеци непливачима узраста од 5 до 14 година, мада се овој групи могу прикључити и млађа дјеца у зависности од њихових тјелесних и моторичких карактеристика. Обука подразумјева различите вјежбе у мјесту и кретању, као и различите игре помоћу којих дјеца уче, наприје дисање, плутање, рад ногама и рукама и на крају повезивањем свих елемената у једну цјелину савладавају одређену технику пливања“, рекао је Никола Љешковић, тренер пливања у требињском „Леотару“.

Он је додао да ће кандидати имати три часа пливања седмично и да ће бити распоређени у шест група.

Љешковић напомиње да ће се у школи ватерпола учити основни елементи ватерполо игре, као што су: одржавање на води, подизање лопте из воде, држање, вођење, додавање, правилан шут, основне интеракције са саиграчима.

„Након успјешно завршене обуке, млади ватерполисти се пребацују у млађе категорије, гдје даље уче напредније елементе игре, те се временом укључују у такмичарски погон“, навео је он.

Све информације на www.пвклеотар.инфо и на телефоне 065/545-020 и 066/635-515.

Коментари
Издвајамо