Први брдски маратон Иване Табаковић

Аутор: Освит.инфо
09.05.2021. - Остало

Билећка триатлонка, члан Планинарског друштва „Вучји зуб“ Требиње, Ивана Табаковић, успјешно је истрчала свој први брдски (trail) полумаратон.

У организацији ХПД Прењ 1933 Мостар и ФПМОЗ – студиј кинезиологије, и уз пуну подршку Спортског савеза града Мостара, одржан је осми брдски (trail) полумаратон, Mostar challenge 2021, најстарији у БиХ.

Ова трка окупила је више од 100 љубитеља трчања у природи. Стаза је дуга око 22 км, а висинска разлика од старта до врха Јастребинка је око 1.100 мнв.

– Сјајна организација! Одушевљена сам како је све функционисало, на стази и око стазе. Маркација одлична. Организаторима, од срца, све честитке и похвале. Старт је био у самом центру Мостара. Стаза је на почетку водила градским улицама да би прешла у брдски дио који је имао континуирани успон. Овакав крајолик за нас је врло препознатљив – типичан херцеговачки крас, уз мало растиње и шкрту вегетацију. Цијелом дужином стазе имали смо предиван поглед на Мостар. То ми је био највећи проблем, да гледајући љепоте Мостара не направим погрешан корак и уврнем ногу. Не знам да ли је било теже истрчати на врх Јастребинка или се спустити до конобе „Горанци“ гдје је био циљ. Предиван амбијент конобе, са изузетно љубазним домаћинима, допринели су да нам ручак и дружење протекну у изузетно срдачној атмосфери. Чари природе, позитивна енергија, радост и срећа учинили су да се на умор брзо заборавило. Дивно искуство које ми је потврдило максиму да су све границе у глави – с нескривеним усхићењем, у душку, глагоља Ивана Табаковић, најпознатија планинарка РС.

Ивану су у стопу пратили брат Радош и двије родице из Гацка, као и пријатељи и чланови друштва из Невесиња и Требиња.

Коментари
Издвајамо