Прве ватерполо медаље

22.11.2022. - Остало

Ватерполисти ВК „Леотар“ Лука Шупић, Андреј Лучић, Филип Јокановић и Никола Вујовић данас су играли за ВК „Бања Лука“ и освојили Државно првенство Босне и Херцеговине.

Актуелни првак државе је као тежу препреку имао први меч против Ватерполо клуба „Инвиктум“, гдје су славили резултатом 6:4, док су остале двије утакмице биле доста лакше, те су савладали ВK „Јадран“ из Неума, резултатом 16:7, а у посљедњој утакмици побиједили су и ВK „Торпедо“ из Сарајева, резултатом 12:2.

Тренер Ватерполо клуба „Леотар“ Никола Љесковић, који је био помоћни тренер ВК „Бања Лука“ на Државном првенству за млађе категорије сезона 2022. године, истиче како је ово један велики успјех за младе ватерполисте из нашег града што је препознат њихов потенцијал и што су позвани да учествују на овом првенству.

„Ватерполисти Леотара су имали запажене улоге у Ватерполо клубу ‘Бања Лука’, међу којим бих највише истакао гол Луке Шупића са седам метара у последњим секундама меча, а уједно је ставио тачку на меч против Ватреполо клуба ‘Торпедо’ из Сарајева који је завршен резултатом 12:2 за наше момке и славље је могло да почне“, наводе из ВК „Леотар“.

Ватерполо клуб „Леотар“ реактивиран је ове године отварањем новоизграђеног Затвореног олимпијског базена.

Коментари
Издвајамо