Пливачи КВС „Леотар“ успјешни на првенству Босне и Херцеговине

21.06.2022. - Остало

Протеклог викенда пливачи КВС “ Леотар“ учествовали су на Љетњем првенству Босне и Херцеговине у пливању за 2022 годину. Првенство је одржано на Градском олимпијском базену у Бањалуци у организацији ПС БиХ а техничка организација била је додјељена пливачким клубови из Бања Луке, ПК Олимпу и ПК 22 Априлу. У пет старосних категорија учешће је узело 281 пливач из 23 клуба, од чега 161 у мушкој и 120 у женској категорији.

Првенство је одржано по принципу квалификације и финале. У јутарњем дијелу програма пливале су се квалификационе трке а у поподневном дијелу финалне трке за одличја.

Клуб водених спортова „Леотар“ на државном првенству у Бања Луци су представљали Игор Кундачина (2008), Огњен Ћурић (2007), Јован Вукоје (2005) и Филип Пиљевић (2005).

На бањалучком ГОБ-у пливачи КВС „Леотар“  са освојеним медаљама и отпливаним резултатима су потврдили свој квалитет.

Игор Кундачина освојио је бронзану медаљу у дисциплинама 100м леђно, 50 м леђно и 200м прсно и у штафети 4×50м слободно. Огњен Ћурић освојио је бронзану медаљу у штафети 4×50м слобоно. Јован Вукоје се окитио бронзаном  медаљом у штафети 4×50 м слободно, такође Филип Пиљевић је био члан штафете  КВС Леотар која је освојила бронзану медаљу у дисциплини 4×50м слободно у јуниорској категорији. Треба истаћи да су у јуниорској штафети за КВС “ Леотар“ пливали кадет – Игор и мл.јуниор Огњен који су три , четри године млађи од јуниора.

Поред освојених медаља успјех пливача КВС „Леотар“ на овогодишњем љетњем првенству се огледа у великом броју финалних трка и низу личних рекорда.

„Наши пливачи су се на овогодишњем љетњем државном првенству испливали велики број личних рекорда, помјерају своје резултатске границе и на томе им искрено честитам. Пред нама је љетња сезона, тренинзи на отвореном базену и обука непливача у комплексу затвореног базена. Очекују нас нова такмичења са којих очекујемо наставак напредка наших пливача“ – истиче Вељко Пиљевић, тренер у КВС Леотар.

Пред пливачима КВС „Леотар“ је љетња сезона гдје их очекују нова искушења у виду низа међународних пливачких митинга и напорних припрема за та такмичења.

Тренинзи се у љетњој сезони настављају на отвореном олимпијском базену, док се обука непливача наставља у новом – затвореном олимпијском базену.

Коментари
Издвајамо