Петар Спаић и даље на високом нивоу

Аутор: Ратомир Мијановић Фото: TrebinjeLive
20.09.2020. - Остало

У Бањалуци је од 17. до 20. септембра одржан Гранд приx Бањалука, етапна трка у брдском бициклизму, УЦИ, а у оквиру ње и премијер лига БиХ.

Након четвородневног, а на тренутке и веома напорног такмичења, Петар Спаић, члан Бициклистипке секције Планинарског друштва Вучји Зуб, има и те како разлога за задовољство.

Прва етапа је била кружна трка у тврђави Кастел, друга етапа трка на хронометар, трећи маратон у дужини 75 км на Бањ Брду, а четврти дан XЦО.

Учествовали су бициклисти из Француске, Словеније, Србије и Босне и Херцеговине. На прве три трке наш суграђанин Петар Спаић је стигао на циљ као другопласирани возач из БиХ, а на посљедњој данашњој трци, први је од такмичара из БиХ.

“Ако слике говоре више од стотину ријечи, ових пар фотографија које ја имам довољно говоре о напорна четири дана која сам имао. Велика је част И задовољство наступати у изузетно јакој конкуренцији а чињеница да сам међу најбољим БиХ такмичарима дје додатни разлог за задовољство. Протекла четири дана су можда И најнапорнија у мојој досадашњој акријери, али када све лијепо прође, као данас, онда се све И заборави И једва чека нови наступ”, каже нам Петар.

У укупном пласману након 122 километра, у најнапорнијој трци, Петар је освојио сребрну медаљу. Њега крајем мјесеца очекује деби у друмском бициклизму у Мостару, а након тога трка у Конавлима гдје је Петар побиједио посљедње двије године.

Коментари
Издвајамо