Новак освојио Париз

Аутор: mozzartsport
07.11.2021. - Остало

Српски ас се реванширао Медведеву за пораз у Њујорку – 2:1

Један пораз у Њујорку и одмах су га многи отписали. Прогласили краљем који је у паду, а човека који га је победио унапред погурали на тениски трон. Али, ако је тениски свет ишта требало да научи за све ове године, за ову деценију сурове доминације је да Новак Ђоковић највише воли када га прецртају, када га отпишу.

И зато сви данас поново морају да се поклоне тениском краљу. Јер је још једном, на највећем тесту издржљивости Новак Ђоковић показао, доказао, објаснио, да је и даље најбољи играч света, да онај број један крај његовог имена не стоји ту случајно.

Бацио је Данил Медведев све од себе на терен, повео у сетовима, бранио се на чудовишан начин у великом делу меча, али није вредело. И он је морао да се поклони најбољем. Ђоковић је са 2:1 у сетовима победио Руса и освојио мастерс у Паризу – 4:6, 6:3, 6:3. Ово је његов 37. мастерс пехар у ризници, по чему је најуспешнији играч свих времена. Има сада један више од Надала.

Дошао је Ђоковић у Париз после месец и кусур паузе од болног пораза у Њујорку. И опет је освојио турнир. Ионако невероватну 2021. годину учинио је још једним драгуљем још сјајнијом. И са два нова рекорда. Постао је први човек у историји који ће седми пут годину завршити као број један. И број освојених мастерса подигао је на 37.

Трећи пут ове сезоне су Ђоковић и Медведев укрстили рекете. И трећи пут у директној борби за трофеј. Само што су сада први пут одиграли напет меч, трилер, где су севале муње из рекета од првог до последњег поена. У Аустралији је Новак добио 3:0, у Њујорку Данил истим резултатом, а сада је клацкалица ишла горе-доле до самог краја.

 

И колико год тениска јавност вапила за новим младим лавовима, Новак је показао да и даље нема од њега ни бољег, ни снажнијег, ни креативнијег на терену. Претио је Медведев да постане нови „газда“ на бетону, пошто на шљаци и на трави није таква аждаја, али добио је вечерас јасну поруку да ће и за ту круну морати још да се потруди.

А, меч је почео малтене као у финалу УС опена. Ђоковић је претрпео брејк већ у првом гему, успео је након тога врло брзо да се врати у игру, али га је поново издао сервис усред сета, када је био у налету, када је имао иницијативу и играо боље од Медведева. Рус тај поклон је знао да искористи и сачувао га је до освајања сета.

После тога све је била тениска „викторија“. Новак Ђоковић је био тај који је водио меч, диктирао игру, доминирао у поенима. Играо је сјајно и Данил Медведев, поготово је био импресиван у одбрани, стизао нешто што се чинило немогућим, па из тих контри знао да погоди линије. Надобијао се аплауза и од Ђоковића малтене исто колико и од публике.

Само што је и тада било очигледно да је ово онај „прави“ Новак, не онај из Њујорка којег је сломио притисак великих очекивања целог спортског света. Ово је био онај тениски краљ који „једе“ лопту, који све стиже, све кажњава, који се смеје на терену, који кад уђе у зону, ништа не може из ње да га избаци.

Други и трећи сет су завршили у Ђоковићевом џепу, а са њима и паришка круна. Друга ове сезоне, прву је покупио на Ролан Гаросу.

Завршни мастерс и Дејвис куп, то је оно што је остало на менију за Новака Ђоковића. Миран, растерећен, трофеја увек гладан кренуће по нове пехаре. И то после поруке коју је послао васцелом свету из Града светлости: Прерано сте ме отписали!

 

Коментари
Издвајамо