Новак остао без злата

30.07.2021. - Остало

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић није успео да се пласира у финале Олимпијских игара у Токију, пошто је у полуфиналу изгубио од Немца Александера Зверева са 6:1, 3:6, 1:6

Ђоковић ће се за бронзу у Токију борити са Шпанцем Паблом Карењом Бустом, који је раније у првом полуфиналу изгубио од Руса Карена Хачанова у два сета.

Меч за бронзу на програму је сутра, а Ђоковић ће се касније данас у пару са Нином Стојановић борити за пласман у финале у конкуренцији микс дубла.

Ђоковић је изгубио данашње полуфинале после невероватног пада у игри и предности од 1:0 и брејка вишка у другом сету.

Српски тенисер се у првом гему меча суочио са брејк лоптом, али се одбранио сервисима, а након тога је два пута одузео сервис ривалу препустивши му само један гем.

До половине другог сета изгледало је да Ђоковић иде сигурно ка победи и пласмана у финале, али су се ствари потпуно преокренуле након што је направио брејк и повео са 3:2.

Ђоковић је потпуно „пао“, па је Зверев већ у наредном гему вратио брејк после чега је везао још три гема и изједначио на 1:1 у сетовима.

Пад у игри Ђоковића, Зверев је максимално искористио и са два брејка стигао је до великих 4:0 у одлучујућем сету. Ђоковић је након тога успео да освоји један гем, али је Зверев новим брејком потврдио пласман у велико финале.

 

Коментари
Издвајамо