Нова игралишта за нове шампионе

16.06.2021. - Остало

Градоначелник Мирко Ћурић са сарадницима обишао је данас новоизграђена спортска игралишта у насељима Горица, Хрупјела и Мостаћи, која су изграђена уз подршку Града, ХЕТ-а и ЕРС, а у сарадњи са грађанима и мјесним заједницама. Ћурић је истакао да му је веома драго што су ови пројекти успјешно реализовани, наводећи да је ово примјер одличне сарадње између Градске управе и грађана, односно њихових представника у савјетима мјесних заједница.

„Изградили смо три нова игралишта и овдје нећемо стати. Слиједи изградња игралишта у Засаду те три теретане на отвореном“, навео је Ћурић.

Становник Горице Мишо Нинковић није крио одушевљење што је Градска управа уважила приједлог мјесне заједнице и што је игралиште изграђено.

„Партнерски се све може ријешити. Ово игралиште је примјер једне добре сарадње за коју вјерујем да ће се наставити и у будућим пројектима“, додао је Нинковић.

Ново игралиште добила су и дјеца у Мостаћима. Стари кош који се налази уз сами пут замијенило је ново модерно игралише, које ће пуно значити за око 60 дјеце из овог дијела града. „Прво игралиште у Мостаћима је резултат приједлога мјесне заједнице према Граду. Одмах је прихваћена наша иницијатива и резултат тога је ново игралиште на понос свих нас“, навео је Јован Драпић.Хрупјела су добила нови спортски терен. А да су дјеца из овог дијела града била жељна игре показује и вечерашња слика, када су одиграли фудбалску утакмицу у којој су учествовала они и градоначелник са сарадницима.Претходно је реконструисано игралиште код школе у Полицама, на Бањевцима и Тини, а изграђена су нова игралишта на Градини, у Виноградима, Мокрим Доловима и Гучини.

Коментари
Издвајамо