Ноле ни на небу ни на земљи

05.01.2022. - Остало

Српски тенисер се налази у пртивору за екстрадицију

Ни шест сати по слетању на аеродром у Мелбурну, најбољи тенисер света Новак Ђоковић није добио зелено светло аустралијских државних органа да званично уђе у земљу и такмичи се на Аустралијан Опену.

Последње инфромације локалних медија гласе да су Ђоковићеве шансе да игра у Мелбурну све мање како време пролази.

„У 5.30 часова, шест сати после Ђоковићевог слетања у Мелбурн, он је и даље на испитивању код званичника Граничне службе у просторији на аеродрому. Они и даље процењују његове документе који би му омогућили изузетак од вакцинације. Један од извора каже да што процес дуже траје, то су мање шансе да ће му бити дозвољен улазак“, јавио је локални новинар Пол Сакал.

Иако није вакцинисан, српски тенисер је од организатора Аустралијан опена добио уверење да ће моћи да уђе у државу и Мелбурн и да се такмичи на турниру. На основу процене две одвојене лекарске комисије, Ђоковић је претходних дана добио потврде да ће из медицинских разлога бити изузет од правила о вакцинацији и да ће моћи да уђе у земљу и да се такмичи. То правило је већ искористила неколицина такмичара од укупно 26 колико их је тражило да без примљене дупле дозе вакцине учествују у Мелбурну. У међувремену је Србија упутила званичну протестну ноту амбасади Аустралије чији амбасадор је позван на разговор у Министарство иностраних послова, а српски амбасадор у Канбери је затражио хитно пуштање Ђоковића из притвора.

Званична одлука се и даље чека… Последње вести гласе да би она могла да буде саопштена за неких сат и по или два.

Коментари
Издвајамо