Нижелигаши и даље заустављени

23.04.2021. - Остало

Републички штаб за ванредне ситуације Републике Српске и даље није дао дозволу за наставак нижелигашких такмичења.

Иако је владало увјерење да ће данас бити донесена одлука о дозвољавању такмичења, Кризни штаб је још једном стао на лопту и продужио чекање фудбалских радника на сада већ готово два мјесеца.

Превелика је то пауза за спортисте, а потпуно нелогична је одлука да када се све мјере релаксирају, отварају и позоришта, кафићи, ресторани, скијалишта, „бубамара“ још увијек мирује.

Министарство породице, омладине и спорта огласило се данас на својој званичној страници, те захвалило на разумијевању спортиста према њиховим одлукама.

Саопштење преносимо у цијелости:

– С обзиром на велико интересовање спортске јавности и велики број упита упућених Министарству породице, омладине и спорта у вези са ублажавањем мјера када је ријеч о активностима спортских организација обавјештавамо јавност да, за сада, све мјере остају на снази. Тренутно је примјетно благо побољшање епидемиолошке ситуације, а  Републички штаб за ванредне ситуације ће пратити епидемиолошке параметре и уколико се настави тренд побољшања, у скорије вријеме и ублажити мјере.

Републички штаб за ванредне ситуације је постепено ублажио мјере и бројне спортске активности су дозвољене. Захваљујемо се спортистима и спортској јавности на разумијевању и апелујемо на све грађане да поштују прописане мјере, нарочито у предстојећим празничним данима, како бисмо сви заједно утицали на побољшање епидемиолошке ситуације, стоји у саопштењу Министарства породице, омладине и спорта.

Коментари
Издвајамо