Невесиње добило ново игралиште

15.11.2022. - Остало

Након матичне школе у граду и деветоразредна подручна школа у Кифином Селу добила је ново спортско игралиште. Пројекат је финансирала Општина Невесиње из донације Владе Србије.

Милан Ћабак један је од родитеља чија дјеца су са радошћу дочекала изградњу спортског терена. Каже да су раније ријешили водовод, расвјету и тротоар, па су на ред дошли и забавни садржаји у којима ће уживати дјеца.

− Обратили смо се локалној управи и за релативно кратко вријеме кренула је реализација на радост и дјеце и мјештана – истакао је Ћабак.

Према његовим ријечима, у селу има десетак родитеља до 40 година са млађом дјецом која ће овдје имати кутак за игру. Ћабак каже да ће бити постављен мобилијар и заштитне мреже, а планирана је и расвјета, па чак и трибина. Мјештанин Јован Јелачић подсјећа да подручну школу похађају дјеца из пет села указујући да је проширење малог спортског терена било неопходно.− Омладина већ прави планове за организацију турнира и других забавних садржаја – истиче Јелачић.Радове су данас обишли представници Општине Невесиње.

Коментари
Издвајамо