Некадашњи жељезнички тунел ускоро бициклистичка стаза

10.08.2021. - Остало

 

Некадашњи жељезнички тунел који спајава два највећа требињска насеља Полице и Горицу освијетљен је са 47 свјетиљки и у наредном периоду служиће искључиво као бициклистичко-пјешачка стаза. Радова на изградњи бициклистичке стазе од Мокрих Долова до Бањеваца, који су привремено били заустављени због пандемије вируса корона, настављени су прије двадесетак дана. Тунел су данас, тим поводом, обишли градоначелник Мирко Ћурић, представници ХЕТ-а на челу са извршним директором Илијом Таминџијом и предузећа „Радник“ на челу са директором Данијелом Рашовићем.

Градоначелник Ћурић је истакао да је освијетљено око 370 метара тунела, те да је у току уређење његове подлоге.

„У наредним данима план је да се заврши уређење подлоге тунела, а затим и да се поново уреди некадашња траса пруге. Већ сутра имамо састанак на коме ће се договорити све активности на уређењу дионице будуће бициклистичке стазе до Бањеваца, а временом и до Јазине“, навео је Ћурић.

Он је казао да су освјетљивање тунела заједнички финансирали Град Требиње, УНДП и УСАИД са по 17.000 КМ, , кроз пројекат „Виа Динарика“.редсједник Планинарског друштва „Вучји зуб“ Игор Шкеро навео је да га је веома обрадовало што је освијетљен тунел, вјерујући да ће цијела дионица ускоро бити бициклистичка стаза.

„Све је више људи који возе бицикло или шетају. Ово је идеална стаза за све њих“, рекао је Шкеро.

Радове су заједнички изводили радници ХЕТ-а и Радника, који наводе да су поставили лед расвјету, која троши значајно мање електричне енергије од обичних сијалица.

Важно је истаћи да су радови на уређњу тунела и његових прилаза у току, а да ће уређење – кошење и уклањање дивљих депонија бити урађено у наредним данима.

Коментари
Издвајамо