Навијачи подржавају Нолета

06.01.2022. - Остало

Српски навијачи окупили су се испред хотела Парк у Мелбурну, у коме је смештен Новак Ђоковић, како би изразили незадовољство зато што му је није дозвољено да учествује Аустралијан опену. На фотографијама објављеним на друштвеним мрежама виде се Срби из Мелбурна који су се окупили испред хотела, који служи као карантин док суд не одлучи о жалби Ђоковића.

Ова сага, подстакнута задобијањем политичких поена на домаћем терену у вези са начином на који се земља носи са рекордним порастом нових инфекција ковида-19, изазвала је, како наводи Ројтерс, међународни инцидент са председником Србије Александром Вучићем који тврди да је Ђоковић претрпео малтретирање.

Председник Вучић је рекао да је разговарао са Ђоковићем како би уверио играча „да је цела Србија уз њега и да наши органи власти чине све да се малтретирање најбољег светског тенисера одмах оконча“.

„Србија ће се у складу са свим нормама међународног права борити за Новака, истину и правду“, поручио је Вучић на Твитеру.

Аустралијски премијер Скот Морисон је рекао да је упознат са тиме да је српска амбасада у Канбери „изнела примедбе“ и демантовао је тврдње о малтретирању.

„Аустралија има суверене границе и јасна правила која су недискриминаторна“, рекао је Морисон.

Коментари
Издвајамо