Најреалније-Вања Спаић и кошаркаши

20.02.2021. - Остало

Члан Атлетског клуба „Леотар“ Вања Спаић најбољи је спортиста Требиња за 2020. годину, а КК „Леотар“ је најуспјешнији спортски колектив.

Друго мјесто припало је члану Џудо клуба „Леотар“ Божидару Вучуревићу, а треће мјесто дијеле капитен КК „Леотар“ Ђорђије Нинковић и члан АК „Требиње“ Марко Шуковић.

У конкуренцији колектива друго мјесто припало је АК „Леотар“, а треће Џудо клубу „Леотар“.

Градоначелник Требиња Мирко Ћурић је у поздравном говору подсјетио да је протекла година била изузетно тешка, посебно за спорт, али да пандемија није спријечила да се игра фудбал, кошарка, рукомет, да се освајају нове медаље.

„И у овом времену показали сте да сте најбољи амбасадори нашег града. Наш град постаје велики спортски центар и зато су сва улагања у инфраструктуру више него оправдана и биће настављена и у наредном периоду. У овој години биће завршена изградња затвореног базена, а почећемо са изградњом фудбалских терена. Требиње има велики потенцијал да постане центар зимских припрема, али сви заједно морамо да уложимо доста енергије, труда и идеја да би смо у томе и успјели. А Уз развој спортске инфраструктуре, најважније је да улажемо у наше спортске клубове и њихове чланове“, рекао је Ћурић.

Награду за најбољег спортисту умјесто Вање Спаић примио је њен отац Милан који је истакао да у наредном периоду очекује добре резултате од своје кћерке која је прошле године била балкански првак у бацању копља и међу 10 најбољих спортиста Републике Српске.

„У Вањино име могу да кажем да она ради на испуњењу норме за Олимпијске игре што би било феноменално за њу и Требиње. Крајњи циљ је Европско сениорско првенство које се одржава у Њемачкој“, рекао је Спаић.

Ђорђије Нинковић поносно је подигао пехар за најбољи спортски колектив у 2020. години, а у појединачној конкуренцији подијелио је треће мјесто.

Према његовим ријечима, ове награде му пуно значе за досадашњи рад и наставак каријере.

„Мислим да је ‘Леотар’ као клуб показао озбиљност у посљедњих неколико година јер је ту велики број момака из Требиња. Очекује нас густ и јак распоред до краја првенства и очекујемо још доста побједа. Надамо се плеј-офу и остварењу снова – пласману у АБА 2 игу“, искрен је Нинковић.

Златна плакета за животно дјело у спорту додјељена је Драгану Милојевићу тренеру у РК „Леотар“. „Амбасадор спорта“ је члан ФК „Бајерн Леверкузен“ Милена Николић, а признање „спортски радник“ добио је секретар КК „Леотар“ Драган Ракић.

Признање за најбољег спортског судију добио је кошаркашки судија Драган Поробић. Признање „Пријатељ спорта“ примили су Доброслав Бобо Берак и Борислав Јокановић.

Признања за постигнуте резултате у спорту додијељена су члану Планинарског друштва „Вучји зуб“ Петру Спаићу и члану Кик бокс и бокс клуба „Леотар“ Златку Селимовићу. Постхумно признање добио је Милорад Мишо Шекарић који је своје богато искуство из каратеа преносио несебично на многе генерације и дао велики допринос развоју овог спорта.

Најперспективнији спортисти у 2020. години су: члан ООК „Леотар“ Анђела Лакић, члан АК „Леотар“ Анастасија Јањић, члан ЖОК „Леотар“ Марија Радовић, члан Клуба борилачких спортова „Требиње“, члан АК „Требиње“ Сара Томић, члан ПВК „Леотар“ Лара Пујић, члан ЖРК „Леотар“ Ивана Кисин, члан ЖКК „Леотар 03“ Лара Брњашић, члан Тениског клуба „Тини“ Сергеј Петровић, члан Џудо клуба „Леотар“ Иван Мариновић-От, члан РК „Леотар“ Алекса Нинковић, члан Кик бокс и бокс клуба „Леотар“ Сергеј Селимовић, члан Омладинског стрељачког друштва „Леотар“ Милан Андрић, члан КВС „Јован Вукоје, члан КК „Леотар“ Милан Батинић, члан КФ „ЛеоСтарс“ Павле Љубенко и члан ФК „Леотар“ Матија Вујичић. Предсједник овогодишњег жирија била је Весна Нинковић Томић, а чланови Рајко Милојевић, Велибор Брњош, Срђан Бубало и Веселин Климовић.

Манифестацију су организовали Јавна установа „Требињеспорт“ и „Глас Требиње“, уз покровитељство Града Требиња.

 

Коментари
Издвајамо