На пливање на јесен

Аутор: Р.МИ.
12.04.2021. - Остало

 

 

 

У септембру или октобру требало би да буду окончани радови како би  затворени базен био у потпуности спреман за зимску сезону, рекао је за Радио Требиње, Зоран Чучковић, директор ЈУ „Базени“ Требиње која ће газдовати овим спортским објектом.

Он наглашава да је већ сва машинерија за топлотне пумпе постављена, ових дана се постављају соларне плоче, испитује се и механизам за соларе, који ће, с обзиром да Требиње има много сунчаних дана, надомјестити да се не користи електрична енергија.

„Радови на базену су интензивирани, увелико се приводи крају уређење зелених површина око објекта, а постављене су и топлотне пумпе и пречишћачи“, рекао је Чучковић.

Директор ЈУ „Базени“ Требиње истиче да ће бити оспособљен један улаз и за рекреативце и прва контрола обављених радова планирана је за крај августа и сви радови требају да задовоље 10 ригорозних атеста како би добили дозволу за рад.

„У изградњи су коришћени најсавременији стандарди технологије. Осим два пливалишта, овај објекат имаће хотелски смјештај, ресторан, простор за рад новинарских и ТВ екипа, свлачионице и фитнес теретане. Укупно 9.500 метара корисног простора. Биће прилагођен за лица са инвалидитетом и реконвалесценте“, рекао је Чучковић.

Он истиче и да се реализује иницијатива да сви ученици школа у Источној Херцеговини базен користе за извођење наставе физичког васпитања, а планирана је сарадња са свим хотелима у Требињу, чијим посјетиоцима би било омогућено пливање у затвореном базену.

У наставку и погледајте и увјерите се у то докле су стигли радови….


Коментари
Издвајамо