Млади, перспективе, дворана… из пера Милоша Васиљевића (2.дио)

26.11.2021. - Остало

Неки млади спортисти, већ као дјечаци напустили су родни град, како би у бољим условима градили своје спортске каријере.

Тешко је све те спортисте издвојити, али „трио фантастико“ заслужује посебну пажњу.

Саво Шушић један је од највећих фудбалских талената на нашим просторима. Члан кадетске селекције бањалучког „Борца“ и капитен У-17 репрезентације БиХ, неко је за чије ће се име, у будућности сигурно чути.

Срђан Бошковић, овог љета потписао је професионални уговор са Игокеом. Марљивим радом уз велики таленат, обећава блиставу кошаркашку каријеру.

Игор Зеленовић, члан Атлетског клуба Војводина из Новог Сада, док је живио у Гацку, редовно је на тренинге путовао у Требиње, но ни то му није било тешко, једноставно „краљица спортова“ нешто је гдје је пронашао себе.

 

 

Спартакус – школа спорта и корективне гимнастике, почела је са радом ове јесени у Гацку. Намјењена је дјеци од три до 12 година, а тренери брину, између осталог  о очувању психо- физичког здравља, о моторичким способностима, корекцији држања тијела. Такође, снага, издржљивост, флексибилност, спретност неке су од ставки о којим се брину о најмлађим Гачанима, а ово је право освежење како за дјецу тако и за родитеље.

Ипак… постоје и недостаци?

Дворана Културно спортског центра, мјесто је гдје се рукомет и мали фудбал односно футсал, ниси могли играти. Тако да баш кроз ова два спорта, која, ако узмемо само колико се футсал воли и какву је експанзију доживио у посљедњих десетак година, видим највећи дефицит од спортова које немамо. Но, имамо и примјере, као рецимо КМФ Калиновик који нема уопште дворану, па своје домаћинство сели у Фочу, односно Војковиће, али и малим мјестима попут Рибника, Кнежева или Љубиња, који егистирају и имају своје клубове. Дакле тај футсал клуб је неопходан, самим тим би и ФК био много јачи, они који иоле прате спорт јасно им је да када завршава сезона  на „зеленом тепиху“ почиње шампионат у футсал првенству.

Рукометни клуб, ако знамо да овдје имамо доста „двометраша“, вјерујем да би то био посебно успјешан колектив.

Такође, атлетски клуб је неопходан, са акцентом на бацачке дисциплине.

Коментари
Издвајамо