Млади Херцеговци најбољи стријелци

08.11.2021. - Остало

Финале Лиге БиХ за кадете по Међународном програму стрељаштва, одржано је јуче у стрелишту Осијело у Високом, у дисциплинама ваздушна пушка и пиштољ за екипне и појединачне пласмане. Наступиле су екипе и стријелци појединачно из свих стрељачких клубова БиХ.

У дисциплини ваздушни пиштољ Стрељачки клуб Младост Гацко био је најбољи у генералном пласману са 28 бодова док је Леотар заузео друго мјесто са 20 бодова. У екипном пласману – ваздушни пиштољ екипа из Гацка је наступила у саставу Милош Шушић,Иван Појужина И Гојко Манојловић. Леотарова екипа “пуцала” је у саставу  Ђорђе Миловановић, Александар Краљевић и Милан Андрић и заузела друго мјесто. У појединачном пласману Гачанин Милош Шушић је стигао до бронзане медаље.

Млади требињски стрелац Ђорђе Миловановић  са просјеком од  338,5 упуцаних кругова / ваздушни пиштољ / у укупном пласману је заузео друго мјесто – појединачно.

У дисциплини ваздушни пиштољ Јелена Краљевић из екипе Леотара  је заузела друго мјесто са просјеком од 320,5 упуцаних кругова. „ Лично сам задовољна са постигнутим резултатима имајући у виду да смо морали редуковати наше тренинге и наступе због ситуације око Ковида. Сребрена медаља за мене много значи имајући у виду да сам у укупном пласману одмах иза колегице Софије Ракић из Бијељинског клуба ТРБ а она је апсолутна рекордерка БиХ у ваздушном пиштољу у свим категоријама. До краја године имамо још неколико такмичења тако да је реално да очекујем још добрих резултата – Јелена Краљевић.

Наредни викенд се гађа, од петка до недеље Међународни Интернационални стрељачки турнир за кадете и јуниоре, у Смедереву у Србији, назван по спонзору „Валтер Куп Смедерево 2021“. На турниру имамо представнике у Миксу и мушки појединачно.

Коментари
Издвајамо