Милош са два срца

30.08.2021. - Остало

Захваљујући ентузијазму и надљудском напору организатора одржан је 18. Међународни спринт триатлон Куп „Кулин бан Борачко језеро 2021“.

„То је спринт триатлон, 750 м пливања ,20 км бицикла и 5 км трчања. Борачко језеро код Коњица, уједно је то било првенство БиХ, побиједио сам у сениорској категорији,а на међународном триатлону сам био десети . Ево и пар неких статистичких података. Пливачки дио, у дужино од 750 метара прешао сам за 16 минута и 10 секунди, бициклистичку трку од 20 километара, изузетно тешку, прешао сам за 46 минута док сам атлетску стазу од 5 километара за 23 минута. Тешко јесте било али је задовољство огромно“, каже требињски шампион, момак са два срца Милош Бодирога.

У овој трци су учествовали и доктор Марко Паовица као и  Билећани: Ивана Табаковић, по други пут; а први пут у овој тешкој дисциплини опробали су своју снагу и издржљивост Радош Табаковић и Владимир Леро.

Триатлон је изузетно тежак спорт и састоји се од пливања (750 м), вожње бицикла (20 км) и трчања (5 км).

Организатор ове међународне манифестације је Триатлон асоцијација БиХ у сарадњи са триатлоном и пентатлон савезом ФБиХ уз покровитељство и партнерство Олимпијског комитета БиХ. Манифестација је окупила више од 100 такмичара из БиХ и региона.

„Сјајно такмичење у коме само сам себе побјеђујеш а све остало је уживање и радост. Имам бољи резултат од прошлог што и није битно, битно ми је да сам уживала у такмичењу пуном адреналина. Борачко језеро је срце планине Прењ, има зелено модру, кристално чисту и топлу воду. Бициклистичка стаза атрактивна, врло занимљива и пролази кроз очаравајуће предјеле. Уз превој Кошута је успон и до 22%, затим стрмина и све тако. Трчање опуштајуће, уз чаробно језеро. Долазим опет“, изјавила је наша најпознатија планинарка, Ивана Табаковић.

И Владимир Леро је опчињен пејзажима и самом атмосфером која је владала све вријеме одржавања манифестације.

„Фантастичан амбијент, изузетно љубазни домаћини и одлична организација манифестације, то су моји први и основни утисци. Све остало је у детаљима а мозаик је феноменалан. Мало смо страховали од невремена, али и то се показало као људска слабост јер нам је вријеме било апсолутно наклоњено. Вода за пливање чаробна, а бициклистичка стаза изузетно занимљива и мало напорна. Долазим и догодине да подржим напор организатора у развоју триатлон спорта“, истакао је Леро.

Билећани су дошли да се друже и уживају у спорту и природи. Иако имају аматерска бицикла постигли су одличне резултате. Ивана је била 2. у својој категорији у такмичењу за првенство БиХ и 3. у триатлон купу.

Коментари
Издвајамо