Милош и Петар нижу километре …. и медаље

25.07.2021. - Остало

 

Чланови Бициклистичког клуба „Вучији зуб“ из Требиња, Петар Спаић и Милош Бодирога остварили су нове, значајне резултате на бициклистичком маратону на Блидињу.

Ова трка, која је била дуга 72 километра, била је у ствари Првенство БиХ у маратону,а Петар Спаић је освојио прво мјесто у конкуренцији бициклиста до 23 године док је у старијој узрасној категорији ЕЛИТ, заузео треће мјесто. Милош Бодирога је, у веома јакој конкуренцији у узрасту ЕЛИТ освојио треће мјесто.

„Блидиње бајк фестивал који је трајао три дана, поред такмичарског имао је и едукативни дио гдје се говорило о тзв. „цикло туризму“ и перпскетивама развоја и бројним техничким стварима у бициклизму. Ипак, главни садржај било је државно првенство БиХ у маратону у дужини од 72 километра“, прича нам Петар који еј својим резултатом освојио уједно и четврто мјесто у генералном пласману.

„Морам заиста рећи да је била веома напорна трка. Мого тешких успона, вријеме вруће и напорно за вожњу. Ми тренирамо на много нижој надморској висини а овдје се трка одвијала махом на 1 300  метара а пели смо се и на висине преко 1500 метара“, наводи Милош Бодирога.

Коментари
Издвајамо