Miloš i Marko istrčali Podogorički triatlon

01.05.2022. - Остало

Pobjeći iz zone vlastitog komfora!!!

Rečenica tako poznata u posljednje vrijeme, vezana za one koji žele da promjene ustaljenu dnevnu rutinu, naprave korak više, kretaj više, zaveslaj više…

U pravu ste, priča dobija obrise triatlonske avanture.

Mada i tu ima granica, limita, podjela.

Ipak sve u svemu, činjenice govore, da je to najbrže rastući sport na planeti.

Triatlonskim stazama danas su trčali, vozili i plivali i naši Trebinjci. Za jednog se to dalo i naslutiti. Odavno nas Miloš Bodiroga oduševljava svjim dometima, pripadnik je oružanih snaga BiH tako da mu je fizička spremnost, uslov bez koga ne bi mogao ni da bude uspješan.

Drugi takmičar je to, tek nagovještavao, svojim dometima u biciklizmu, planinarenju…. Doktor Marko Paovica je drugi, ili prvi junak ove naše priče. Svejedno je.

Njih dvojica su danas nastupili u Podgorici na ekstremno teškom triatlonu.

“Coinis No Limits Triathlon je projekat Triatlon kluba Podgorica u disciplini half distance, koji je danas doživio svoju premijeru na relaciji Skadarsko jezero – Podgorica. Posebnost ove trke ogleda se u plivanju u Skadarskom jezeru 1,9 kilometara, vožnji bicikla bulevarom i magistralnim putem na relaciji Skadarsko jezero – Glavni grad Podgorica u dužini od 90 kilometara ali i trčanju bulevarima i ulicama u glavnom gradskom jezgru u dužini od 21 kilometar sa ciljem na Trgu nezavisnosti“, kaže nam doktor Paovica.

Na ovu priču se nadovezuje Miloš i kaže da  je u pitanju trka koja je osmišljena tako da staza bude jedna od najbržih u Evropi, što je čini idealnom za postavljanje ličnih rekorda. “Posebnu čar trci daje i sami ambijent, smjenjivanje pejzaža, od ljepota Nacionalnog parka do urbanih sredina, istorijskih i kulturnih znamenitosti. Na trci je nastupilo oko 200 učesnika iz 14 zemalja Evrope, a tu su bili i najbolji triatlonci i triatlonke iz regiona”, naglašava Bodiroga.

Što se tiče vremena za koje su prešli ovu stazu, da ponovimo kilometara i 900 metara plivanja, 90 kilometara vožnje biciklom I 21 kilmetara trčanja Miloš je sve to prešao za 5 sati, 41 minut i 13 sekundi a doktor Marko za 6 sati, 14 minuta i jednu sekundu.

Iskustvo koje je nezabravno, u pravom smislu te riječi, ali i postavljanje novih granica i limita, da li se može ponovo’

Eventualno brže za koji sekund, minute…

I što je najvažnije, i za one koji su apsolutni laici pod ovom pitanju, pobjeći iz zone vlastitog komfora.

Коментари
Издвајамо